Цільні злаки шлях до здоров'я

Цільні злаки шлях до здоров’я

Хочете забезпечити собі міцне здоров’я в новому році — почніть їсти цільнозернові продукти. Дослідження вже підтвердили , що люди, що вживають в їжу тільки цільні злаки на 42 % зменшують ризик виникнення діабету і хвороб серця.

Цільні злаки шлях до здоров'я

Цільні злаки потрібно додавати як мінімум три раз на день в свій раціон харчування. Для того щоб збільшити вживання цільних злаків , просто замініть ними деякі продукти, зроблені з обробленого зерна.

Замість білого хліба з’їдайте хлібці з непросіяного борошна , додавайте темний рис або ячмінь в супи , десерт замініть вівсяним печивом. У магазині не завжди можна за кольором відрізнити хліб їх цілісної муки від звичайного білого. Буває , що замість цілісної муки , хліб просто фарбують за допомогою карамельного барвника.

Крім цільнозернового хліба , можна привчити себе до темних макаронам , вони також різні за формою і зберігаються в закритій упаковці до восьми місяців. Варяться такі макаронні вироби трохи довше , промийте їх холодною водою , щоб вони не злиплися . Тарілка готових макаронів з непросіяного борошна містить приблизно 200 калорій і 4 грами клітковини .

Замініть білий рис — лущення. Він не полірується в процесі обробки , як звичайний білий рис , під час якої губляться клітковина і корисні жирні кислоти. У підсумку в білому рисі залишається тільки крохмаль. А лущений рис містить велику кількість клітковини , виводить канцерогени з нашого організму. Він прекрасне джерело селену , що знижує ризик виникнення раку товстої кишки.

Їжте цільні злаки і будьте здорові!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *