Правильне харчування

Вегетаріанська лазанья

Ця страва користується великою популярністю, а прийшло воно до нас з Італії. Вегетаріанська лазіння може бути приготована за різними рецептами – їх ми і пропонуємо вашій увазі.

1_1
Корисна інформація

Для приготування лазаньї можна використовувати готові листи – уважно читайте рекомендації (деякі заготовки потрібно відварювати, а деякі – ні). Також в основі цієї страви можуть лежати овочі (вони замінюють тісто). Ще один варіант приготування – лаваш в якості основи.

Обов’язковим компонентом страви є соус Бешамель.

Розтопити на слабкому вогні 60 г масла, додайте 2 ст.л. борошна. Розтирайте ложкою пару хвилин. Влийте тонкою цівкою молоко (350 мл), збийте вінчиком, продовжуючи прогрівати. Варіть до густоти. Зніміть з вогню, покладіть трохи мускатного горіха і солі.

Збирати лазанью потрібно в змащеній маслом формі. Перший шар – бешамель, наступний – тісто, потім знову йде молочний соус. Поверх нього розподіляється начинка, яка покривається листом тесту і т.д. Завершують процес соус бешамель і тертий сир. У духовці лазанью готують 30-40 хвилин (180-200 градусів).
З грибами (в мультиварки)

Очищену моркву (1 шт.) Поріжте на 3 частини. 2 цибулини Очистіть, розріжте кожну на 4 частини. 1 солодкий перець звільніть від насіння і крупно поріжте, 0.5 кг печериць помийте. Всі компоненти начинки подрібніть за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки. Додайте 100 г гранульованого соєвого білка, чебрець та інші приправи, посоліть. Згасите начинку на оливковій олії до густоти.

Цю лазанью ви можете приготувати в мультиварці. Дно чаші застелите розрізаним рукавом для випічки, щоб готове блюдо можна було витягти на тарілку. Сформуйте лазанью, посипте сиром. Випікайте 2 години (Гасіння).
З баклажанами

350 г баклажанів помийте, поріжте пластинами і запечіть на решітці (10 хвилин, 180 градусів). Зберіть лазанью – соус / тісто / соус / баклажани / тонкі кружальця томатів / тісто. Процес завершите молочним соусом і сиром.
Зі шпинатом (на лаваші)

Підсмажте на 40 мл оливкової олії цибулину, додайте кубики тофу (200 г). Через кілька хвилин покладіть перемелені до стану пюре помідори (2-3 шт.) І великий пучок шпинату (попередньо відваріть його протягом 3-х хвилин, а після охолодження поріжте). Присмачите масу тиском часником, каррі, меленим перцем і сіллю. Тушкуйте до готовності. Зберіть лазанью, використовуючи замість спеціального тесту тонкі лаваші. Печіть у духовці 20 хвилин при 200 градусах.
З кабачками

Цей рецепт вегетаріанської лазаньї дозволяє замінити листи тесту кабачками. Начинкою послужить заморожений зелений горошок (300 г), цибуля-порей і моркву (по 1 шт.). Для заправки начинки використовуйте оливкову олію і томат (30 мл / 1 ст.л.). Для приготування соусу використовуйте 3 скибочки моцарели, 3 ст.л. сметани, свіжий кріп, зубчик часнику (сир подрібніть, з’єднайте з іншими компонентами).

Вимитий і висушений рушником кабачок поріжте пластинами. Лук поріжте кільцями, моркву натріть на тертці. Підсмажте коренеплоди на пісному маслі. Коли овочі зарумянятся, покладіть томат і горошок. Згасите, потім додайте рубану зелень, приправи, сіль. У змащену форму викладіть пластини кабачків / соус / начинку. Завершіть процес соусом. Печіть 30 хвилин при 200 градусах.

Вегетаріанська лазіння – блюдо корисне і дуже смачне. Обов’язково побалуйте ним своїх домочадців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *