Правильне харчування

Вегетаріанська солянка

Ця страва не втрачає своєї популярності – вегетаріанська солянка має масу варіацій. Пропонуємо вашій увазі найбільш вдалі рецепти.

siofor-dliya-diabetikov_1
В мультиварці

Цей рецепт вегетаріанської солянки знадобиться щасливим власникам мультиварки. Необхідні компоненти страви: цибулина і моркву (по 1 шт.), Невелика порція квашеної і така ж кількість свіжої капусти, картопля (3 шт.). Також вам будуть потрібні оливки (половини баночки буде достатньо), томат і пісне масло (1 ст.л. / 2 ст.л.). Виберіть за смаком асортимент приправ.

Лук поріжте, моркву натріть, а свіжу капусту – нашаткуйте. Очищену картоплю поріжте соломкою. Оливки без кісточок поріжте кружечками. Підігрійте масло в чаші, обсмажте цибулю і моркву (Випічка). Через 7 хвилин додайте картоплю (смажте 10 хвилин), потім введіть до складу страви обидва види капусти. Приправте масу, додайте томат. Готуйте ще 15 хвилин. Влийте потрібну кількість води (визначитеся з бажаною густотою страви). Покладіть в солянку оливки, посоліть, додайте приправи. Гасіть 1 годину в відповідному режимі.
З квасолею

Візьміть півсклянки квасолі (виберіть червоні боби), 3 солоних огірка, баночку оливок, пісне масло (близько 70 мл), сіль. Також вам потрібні каперси (2 ст.л.), томат (1 ст.л.), цибулю і лавр. Норма рідини – 1 л.

Заздалегідь замочену квасолю відваріть у свіжій підсоленій воді (буде потрібно 1.5 години). Цибулину поріжте і підсмажте на пісному маслі, перекладіть її в каструлю з квасолею. Очищені від шкірки огірки поріжте кубиками і теж пасеруйте на рослинному жирі. Надішліть огірки в каструлю разом з томатом, оливками, каперсами, лавровим листом. Приправте, досоліть, якщо це необхідно. Кип’ятіть пару хвилин і зніміть з вогню.
З квашеної капусти

Компоненти страви – пара склянок віджатою від соку квашеної капусти, невелика цибулина, трохи цукру (для балансу смаку), сіль, чорнослив (5 шт.). Також будуть потрібні приправи, солодкий перець і 5 ст.л. пісного масла. Процес приготування гранично простий – нагрійте масло в сотейнику, викладіть цибулю і перець (підсмажте їх). Додайте капусту, приправте, підсолодите, додайте трохи води і тушкуйте під кришкою. Коли капуста стане м’якою, покладіть розпарений, а потім порізаний тонкими смужками чорнослив, готуйте ще пару хвилин і вимкніть.
З грибами

Для приготування грибної солянки потрібні печериці (350-400 г), томатний сік (250 мл), пісне масло, сіль, приправи, цукор. Також візьміть пару цибулин, 500 г квашеної капусти, моркву.

Підсмажте на пісному маслі різаний цибулю, додайте пластинки шампіньйонів, приправте. Коли гриби приготуються, перекладіть їх у миску. Додайте в сковороду масло, підсмажте другу цибулину і терту моркву. Тепер додайте квашену капусту. Через кілька хвилин влийте томатний сік, посоліть, підсолодите, приправте. Готуйте до моменту, коли рідина випарується. Додайте гриби і готуйте ще 3 хвилини.

Вегетаріанська солянка, залежно від використовуваних інгредієнтів, набуває той чи інший смаковий відтінок – ви можете експериментувати, створюючи нові комбінації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *