Вегетаріанські голубці

Найчастіше голубці мають м’ясну начинку — саме в такому вигляді дане блюдо знайоме широким масам. Вегетаріанські голубці також заслуговують на увагу — великою їх плюсом є різноманітність компонентів.

uprazhneniya-dlya-pohudeniya-bokov-604x272
З грибами і рисом або гречкою

Цей рецепт вегетаріанських голубців дозволяє отримати ситне і дуже смачна страва. Вам будуть потрібні печериці (0.5 кг), капуста, 1 ст. рису або гречки, цибулина і моркву. Інші компоненти страви — пісне масло без запаху (близько 50 мл), томат і борошно (по 2 ст.л.), приправи і 500 мл води. Для приготування овочевої подушки використовуйте цибулю, моркву, болгарський перець (по 1-2 шт.).

У капусти виріжте качан, розберіть качан на листочки. Опустіть їх в гарячу воду приблизно на 15 хвилин (листочки повинні стати напівпрозорими, але не перетворитися на безформну масу). Замість теплової обробки можете використовувати холод (морозильну камеру), але в цьому випадку готувати листочки доведеться завчасно. У кожного листочка зріжте жорстку прожилку. Рис (гречку) зваріть до напівготовності, пластинки грибів підсмажте на пісному маслі, додавши різаний лук і терту моркву. Додайте отриману масу до рису, приправте, посоліть. Приготуйте соус, підсмаживши на невеликій кількості олії борошно, а потім розбавивши водою і додавши томат. Приправте закипілий соус. Підсмажте окремо цибулю з морквою і болгарським перцем.

Сформуйте голубці. Для цього викладайте кожен лист на дошку, злегка пропрасовуйте його качалкою, щоб він став більш еластичним. Уклавши порцію начинки, звертайте лист конвертиком (можете згорнути трубочкою і подоткнуть краю всередину). У товстостінну жаровню укладіть частина обсмажених овочів, зверху покладіть частину голубців, знову покрийте овочами. Далі розташуйте залишилися голубці, залийте соусом. Запікайте близько півгодини (200 градусів).
Ледачі голубці

Замочіть соєве м’ясо (100 г) в підсоленій гарячій воді. 400 г адигейського сиру роздавите виделкою. Цибулю дрібно поріжте, а морква — натріть на тертці (візьміть по 2 шт. Того й іншого). Капусту (800 г) дрібно наріжте. Обсмажте сир разом з соєю на пісному маслі (процес займе близько 10-ти хвилин). Додайте цибулю і моркву (ще 10 хвилин). З’єднайте всі з вареним рисом (1.5 ст.). Приправте, додайте трохи олії, залиште настоюватися. Капусту приваріть в присолені воді (7-10 хвилин), відкиньте на друшляк, потім з’єднайте з начинкою. При необхідності загустіть масу невеликою кількістю борошна. Сформуйте округлі голубці. Викладіть їх у змащену вогнетривку форму, відправте в духовку на 15 хвилин (200 градусів). Приготуйте соус з 30 мл олії, 150 г сметани, 250 мл води і 2 ст.л. томата. Приправте його, кип’ятіть 5 хвилин. Залийте соус в форму з голубцями. Печіть ще 20 хвилин.
З сочевицею і пекінською капустою (в мультиварки)

Відваріть 200 г сочевиці. Підсмажте в режимі Випічка цибулю, моркву і солодкий перець (за 1 шт. Кожного овоча). Додайте сочевицю. Приправте, додайте рубану зелень. Пекінську капусту розберіть на листочки, опустіть їх ненадовго в окріп. Потовщення зріжте. Сформуйте голубці, як зазначено в першому рецепті. Викладіть в змащену чашу, залийте соусом (використовуйте будь-який з наведених вище). Готуйте в режимі Гасіння 40 хвилин.

Вегетаріанські голубці — страва, досить витратний за часом, але ваша праця повністю себе окупить.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *