Правильне харчування

Вегетаріанські котлети

Хтось відмовляється від м’яса в силу своїх переконань, хтось – за станом здоров’я, а комусь це дозволяє заощадити сімейний бюджет. Незалежно від того, до якої категорії ви себе зараховуєте, рецепти овочевих вегетаріанських котлет вам обов’язково сподобаються. Використовуючи їх, ви зможете урізноманітнити своє харчування.

Keeping a diet and fitness routine
Котлети з квасолі

Ці вегетаріанські дієтичні котлети ми будемо готувати з сухої квасолі (2 ст.). Також будуть потрібні коренеплоди (3 головки цибулі і 1 морква), приправи, сіль і 2 ст.л. пісного масла. Загущатися фарш допоможе манна крупа (4 ст.л.).

Вимочивши квасоля протягом 10-ти годин у холодній воді, залийте її свіжою водою, і варіть до розм’якшення. Остиглу квасоля подрібніть блендером або за допомогою м’ясорубки. Додайте манку, спеції, добре перемішайте, дайте постояти 20 хвилин. Овочі Очистіть, подрібніть, підсмажте на пісному маслі (можете на цьому етапі додати часник). Перекладіть овочеву масу в фарш, перемішайте. Мокрими руками сформуйте котлети, обваляйте в сухарях і обсмажте на пісному маслі.
Котлети з гороху

Для приготування котлет знадобиться 1 ст. жовтого гороху, цибулю-шалот. Також візьміть приправи (куркуму, мелений перець). Горох замочити на кілька годин, відваріть, остудіть і подрібніть. Додайте подрібнену цибулю, приправи, сіль. Сформуйте котлети, підсмажте у фритюрі.
Котлети з сочевиці

Для приготування цієї страви візьміть в рівних частинах заздалегідь зварену, перетворену на пюре сочевицю і подрібнену за допомогою кухонного комбайна білокачанну капусту (пропорція – 1: 1). З’єднайте обидва продукти, додайте соду (на кінчику ножа), посоліть, приправте меленим перцем, асафетідой, кумином, коріандром. Якщо маса вийшла недостатньо густий, додайте мелені вівсяні пластівці. Сформуйте котлети, обсмажте на пісному маслі.
Котлети з моркви

Щоб приготувати морквяні котлети, використовуйте 2 ст. тертої моркви, подрібнену цибулину, перетворену на пюре варену квасолю (1 ст.). Змішайте ці інгредієнти, додайте пряні трави, сіль, мелений перець, трохи цільнозерновий борошна (для отримання оптимальної консистенції фаршу). Сформовані котлети обваляйте в панірувальних сухарях, обсмажте.
Котлети з гречки

Вегетаріанські котлети в духовці готуються без жиру – їх цілком можна віднести до категорії лікувального харчування. Зваріть гречку (буде потрібно 2.5 ст. Готової каші). Також вам потрібні яйця (2 шт.), Різаний зелений лук, приправи, сіль, невелику кількість борошна. З’єднайте всі інгредієнти, сформуйте котлети. Викладіть їх на підготовлений лист. Печіть у нагрітій духовці близько 20-ти хвилин (180 градусів). Якщо любите соковиті котлети, то можете запікати їх, додавши в форму невелику кількість води.
Котлети з капусти

Невеликий качан капусти подрібніть, залийте на 1 годину окропом, потім зцідіть рідину. Цибулину подрібніть, підсмажте на пісному маслі, додайте до капусти, приправте, загустіть масу манкою (3 ст.л.). Сформовані котлети обваляйте в борошні і підсмажте.
Котлети з буряка

Для приготування цих котлет зваріть буряк (потрібно близько 1 кг коренеплодів). Решта інгредієнти страви: яйце, сіль, часник, приправи і 100 г манної крупи.

Коренеплоди натріть або подрібніть іншим способом, злийте надлишки соку. Всупереч традиціям, при приготуванні страви використовуйте не сире, а варене яйце (натріть його, додайте до бурякової масі). Туди ж відправте приправи, манну крупу, роздавлений часник. Сформуйте котлети, підсмажте на пісному маслі або приготуйте на пару (потрібно 10 хвилин).

Вегетаріанські котлети відмінно поєднуються як з кашами, так і з овочевим гарніром. У більшості випадків вони мають низьку калорійність, що є їх додатковим плюсом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *