Якщо ви любите японську кухню, але при цьому змушені дотримуватися дієти, то рецепт дієтичних ролів обов’язково буде вам до смаку. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих вегетаріанських рецептів.

корица-с-медом-для-похудения1
З лаваша

Як приготувати вегетаріанські роли в домашніх умовах? Ви можете зробити їх, взявши за основу лаваш. В якості начинки використовуйте 200 г маринованого сиру тофу, помідор, листя салату, базилік і бальзамічний оцет.

Щоб замаринувати тофу, поріжте його кубиками і змішайте з маринадом, що складається з соєвого соусу (1 ст.л.), оливкового масла (100 мл), соку лимона (2 ст.л.) і приправ.

Лаваш розгорніть на столі, викладіть шарами начинку (першим шаром буде салат). Збризніть все оцтом, скрутіть рулет, розріжте на порційні шматочки.
З грибами

Цей рецепт увазі використання листів водоростей норі (потрібно 5 шт.). Також візьміть 300 г кореня селери, невеликий шматочок імбиру, 5 печериць, свіжий огірок, приправи, зелень і оцет.

Перемеліть коріння імбиру і селери. В окремому посуді подрібніть печериці, приправте, додайте оцет, залиште маринуватися. Свіжий огірок поріжте смужками. Лист норі розкладіть на бамбуковій циновці, покрийте шаром подрібнених коренів (вони зіграють роль рису). Відступите від краю, викладіть смужку грибів та огірків, збризніть оцтом. Злегка змочуючи лист водоростей водою, скрутіть рол, а потім порційно розріжте. Повторіть процедуру з рештою продуктами.
З авокадо

Цей рецепт теж має в своїй основі морські водорості. Також вам буде потрібно рис (1 ст.), 2 морквини, плід авокадо, огірок, сир, помідор. Для додання смаку використовуйте кунжут, гірчицю, пісне масло і подрібнені водорості.

Відваріть рис. Пласт водоростей розкладіть на рогожі, змастіть ще теплим рисом. Терту моркву з’єднайте з гірчицею, кунжутом, маслом, меленими водоростями (останні потрібні для додання «рибного» смаку). Огірки, авокадо і помідори поріжте. Викладіть смужку начинки (морквяну масу, авокадо, огірок, помідор). Поверніть щільний рулет, оберніть циновкою, злегка стисніть. Потім поріжте рулет на порції.
З баклажанів

Для овочевих ролів вам буде потрібно великий плід баклажана, 100 г корейської моркви, рис (1 ст.) І пласти морських водоростей норі. Також візьміть невелику кількість соєвого сиру, олії та рисового оцту.

Зваріть рис, полийте парою ложок оцту. Баклажан порізати тонкими поздовжніми пластинами, посоліть, залиште на деякий час, а потім злийте сік, що утворився і промокніть від зайвої вологи. Підсмажте пластини на пісному маслі, залиште остигати.

На рогожу покладіть харчову плівку, зверху розташуйте лист водоростей, розподіліть по ньому шар рису, покрийте харчовою плівкою і переверніть. Від краю аркуша відступите кілька сантиметрів, викладіть начинку (шматочки сиру, морква), посипте підсушеними зернятками кунжуту. Поверніть тугий рулет. На застеленій плівкою рогожі розташуйте поруч один з одним (внахлест) пластини баклажана, на них покладіть заготовку з норі, скрутіть рулет.

Вегетаріанські роли нітрохи не поступаються невегетаріанское аналогам. Що стосується начинки, то ви маєте право експериментувати, створюючи нові рецепти.

Written by 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *