Правильне харчування

Вегетаріанські салати

Багато людей, що стежать за своїм здоров’ям, максимально обмежують споживання м’яса або зовсім від нього відмовляються. Рецепти вегетаріанських салатів дозволяють урізноманітнити меню, забезпечують цінними поживними елементами.

1425741983_pravilnaya_dieta_dlya_pohudeniya
Салат з квасолею

Багато вегетаріанські салати без майонезу мають у своєму складі квасоля. Для приготування цієї страви візьміть редьку, моркву, цибулю (по 1 шт.). Також буде потрібно 250 г готової до вживання квасолі. Для заправки використовуйте пісне масло і перець.

Лук підсмажте на пісному маслі, посоліть. Очищену редьку натріть, з’єднайте з цибулею. Сиру моркву натріть на тертці для корейського салату, посоліть, приправте перцем. Квасоля заздалегідь відваріть або використовуйте консервований продукт. Всі з’єднайте, приправте олією.
Салат з ананасом

Цей смачний салат відмінно насичує. Вам потрібно 100 г рису, по 200 г печериць і консервованих ананасів, цибулина і зелень. Також використовуйте 20 мл олії і трохи соєвого майонезу.

Рис зваріть (не забудьте посолити), промийте холодною водою, дайте рідини стекти. Ананаси обсушити від сиропу, поріжте кубиками, зелень дрібно порубати. Цибулину Очистіть, поріжте і підсмажте на пісному маслі. Гриби почистіть, поріжте, покладіть до цибулі і смажте до випаровування рідини. Приправте, посоліть. На блюдо покладіть шар рису, змастіть соєвим майонезом. Наступні шари – гриби, ананаси, майонез, зелень. Салат повинен настоятися протягом 20-ти хвилин, після чого його можна подавати.
«Шуба» з норі

Вегетаріанські салати на святковий стіл: які рецепти користуються найбільшим попитом? Однозначну відповідь дати складно, але багатьом людям дуже подобається вегетаріанська «шуба». Цей салат готують на основі морських водоростей – норі. Для приготування страви візьміть по 800 г овочів (картоплі, буряка, моркви), по 300 г адигейського сиру і норі (морської водорості). Також візьміть кілька волоських горіхів. Для заправки використовуйте соєвий майонез і сметану. Набір приправ: кориця, коріандр, мускат, мелений перець.

Овочі зваріть, остудіть, почистіть, натріть на тертці в окремі ємності, в кожну додайте сметану, сіль і спеції. До бурякової маси додайте роздроблені ядра горіхів. Сир подрібніть, використовуючи дрібну тертку. Водорості помийте, поріжте. Почніть викладати шари (по половині наявної кількості), змащуючи кожен з них соєвим майонезом (картопля / норі / сир / морква / буряк). Викладіть залишився кількість продуктів, чергуючи шари в тій же послідовності.
Салат з авокадо

Ця страва дарує цікаве поєднання смаків – вам потрібно печена буряк (1 шт.) І плід авокадо. Також візьміть 30 г сиру, оливкова олія, приправи і сіль.

Очищений буряк і звільнений від кісточки плід авокадо порізати тонкими пластинами. Викладіть їх на блюдо, чергуючи між собою. Приготуйте заправку з олії, солі, перцю, полийте салат, посипте тертим сиром.
Салат з кукурудзою і горошком

Візьміть по банці горошку і кукурудзи, а також кріп, свіжий огірок (1 шт.), Петрушку і зелену цибулю. Для заправки використовуйте пісне масло. Не забудьте про приправах. З’єднайте горошок і кукурудзу, порізаний огірок, посипте рубаною зеленню, заправте маслом.
Олів’є

Щоб приготувати вегетаріанський варіант олів’є візьміть по 2 шт. моркви, авокадо і картоплі, банку горошку. Також будуть потрібні яйця (4 шт.), Солоні і мариновані огірки (3 шт. / 1 ​​шт.). Для заправки використовуйте соєвий майонез. Всі овочі Очистіть, авокадо звільніть від кісточки. Яйця почистіть. Поріжте кубиками овочі, яйця, огірки. Всі з’єднайте, додайте рубану зелень і горошок, заправте, посоліть.
Салат з грибами

Щоб приготувати цей простий салат, візьміть 3 буряка, 200 г печериць, цибуля. Для заправки використовуйте суміш з солі, дрібка цукрової пудри, оливкового масла і яблучного оцту (3 ст.л. / 1 ​​ст.л.).

Буряк запечіть у фользі, а гриби (порізані і змішані з маслом) приготуйте на деку. Час приготування буряків – 30-50 хвилин, а грибів – 15-20 хвилин. Температура духовки – 180 градусів. Лук поріжте, ошпарьтеокропом. Поріжте буряк, з’єднайте з пластинами грибів і цибулею. Заправте і залиште на 30 хвилин.

Вегетаріанські салати смачні і корисні. Не бійтеся експериментувати, змінюючи рецепт за своїм смаком – від цього блюдо лише виграє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *