Правильне харчування

Вегетаріанські супи

Відсутність м’яса в рецепті наділяє блюдо дієтичними властивостями. Як приготувати вегетаріанський суп, які продукти можна використовувати?

1425282504_img2012052021331833
Суп в мультиварки

Вегетаріанські супи-пюре цілком можна готувати в мультиварці. Пропонуємо вам зварити суп з кабачків – потрібно 1 кг плодів. Також візьміть цибулю, картоплю і моркву (1/3/1 шт.), Масло і тертий сир (50 г / 100 г). Для ароматизації страви використовуйте приправи і рубану зелень.

Овочі почистіть, довільно поріжте, складіть в чашу, додайте олію. Увімкніть режим Гасіння на 15 хвилин. Потім долийте гарячу воду (1 л). Посоліть, приправте, включіть режим Варка на 20 хвилин. Зварені овочі переробіть блендером. Подавайте суп, додавши зелень і тертий сир.
Суп з квасолею

Ситні вегетаріанські супи виходять з квасолі. Щоб скоротити час приготування страви, використовуйте консервований продукт (1 банку квасолі). Крім цього інгредієнта вам будуть потрібні картопля, цибуля, солодкий перець, морква (по 1 шт.). Пікантний смак супу додадуть приправи і зелень.

Доведіть до кипіння воду (досить літра), покладіть туди кубики картоплі. Овочі почистіть, подрібніть, обсмажте на пісному маслі (1-2 ст.л.). Коли картопля стане м’яким, додайте до нього квасоля і зажарку, приправте, посоліть. Варіть суп до готовності.
Суп з нуту

Цей рецепт смачного вегетаріанського супу має в своїй основі нут. Підготуйте наступні продукти: морква, картопля і цибуля – по 1 шт., Нут – 1 ст., Брокколі – 100 г і солодкий перець. Оптимальний набір приправ – кмин і куркума (по 0.5 ч.л.), лавровий лист і зубчик часнику. Жирова складова блюда – 1 ст.л. топленого або рослинного масла.

Промитий нут замочіть в холодній воді, залиште на 12 годин. Злийте рідину, налийте 1 л чистої води, поставте баранячий горох варитися (процес займе близько години). Потім долийте трохи води, покладіть кубики картоплі і суцвіття брокколі. Приготуйте зажарку. Прогрійте на маслі спеції, а потім додайте цибулю, моркву, перець. Наприкінці заправте овочі тиском часником. Перекладіть їх у каструлю з супом. Посоліть його, приправте, доведіть до кипіння і вимкніть.
Картопляний суп

У киплячу воду (2 л) покладіть 4 картоплини (поріжте кубиками), 300 г підготовлених печериць і розрізану на 4 частини моркву. Коли гриби досить проваряться, дістаньте їх з супу, поріжте, підсмажте разом з цибулею на олії. Морква вийміть з супу. Додайте в каструлю зажарку, приправте, посоліть, доведіть суп до кипіння, вимкніть, покладіть рубану зелень. Якщо не любите гриби, можете виключити їх з рецепта. Зробити суп густішим дозволить манна крупа (додайте ложку манки незадовго до закінчення варіння).
Перловий суп

Особливо смачним перловий суп виходить в поєднанні з сухими грибами (вам буде потрібно всього 50 г даного продукту). 0.5 ст. перлової крупи промийте, викладіть на друшляк, встановіть його над киплячою водою в каструлі (парову обробку здійснюйте протягом півгодини). Гриби промийте, залийте окропом, а через 5 хвилин злийте воду. Знову залийте гриби окропом (4 ст.). Через 10 хвилин гриби вийміть, остудіть, поріжте, а настій процідіть, доведіть до кипіння. Покладіть в нього перловку. Через 20 хвилин додайте кубики картоплі (потрібно 2-3 картоплі). Приготуйте зажарку з цибулі та моркви (використовуйте по 1 шт. Того й іншого, а також 2 ст.л. масла). Додайте в зажарку гриби, тушкуйте, викладіть в суп (коли звариться картопля), приправте блюдо за смаком. Після того як суп закипить, зніміть його з вогню і залиште під кришкою на 10 хвилин.
Суп харчо

Щоб приготувати цей пікантний суп, візьміть 1 ст. рису, 2 зубки часнику, 2 цибулини, 500 г томатів і по 2 ст.л. пасти і соусу ткемалі. Набір приправ: кінза, лавр, хмелі-сунелі, аджика. Готувати суп ви будете на пісному маслі.

Помідори обшпарте, звільніть від шкірки і перетворите в пюре. Лук обсмажте на олії, залийте водою. Після закипання покладіть промитий рис і варіть до готовності. Потім додайте томатну суміш (помідори, пасту, соус, аджику). Також введіть до складу страви часник, розтертий з сіллю. Дайте супу покипіти пару хвилин і вимкніть. Дайте настоятися, додайте зелень.

Вегетаріанські супи можуть зайняти важливе місце в меню сучасної людини. Вони добре втамовують голод і дають травній системі відпочити від важкої їжі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *