Правильне харчування

Вегетаріанський розсольник

Це старовинне блюдо знають і люблять багато, але за традицією його готують на основі м’ясного бульйону. Чи можна зварити вегетаріанський розсольник, які продукти можуть входити в рецептуру цієї страви?

sodovye-vanny
З перловкою і оливками

Даний рецепт поєднує солоні огірки (2 шт.), Оливки (2 ст.л.) і перловку (1 ст.). Асортимент рідини: вода і огірковий розсіл (2.5 л / 100 мл). Також вам потрібні овочі: морква / цибуля / картопля – 1 шт. / 1 ​​шт. / 3 шт. Смакові добавки – 2 часточки лимона, щіпка меленого коріандру, лавр і перець. Норма жиру – 3-4 ст.л., норма солі індивідуальна (можливо, буде достатньо розсолу).

Крупу промийте, замочіть на пару годин, потім залийте новою порцією води, поставте варитися. Обсмажте на пісному маслі цибулю і моркву, приправте коріандром, перекладіть в каструлю до перловці. Туди ж відправте порізаний кубиками картоплю і дрібно нарізані огірочки. Влийте в суп розсіл. Варіть до готовності компонентів страви, приправте за смаком. Оливки поріжте кружечками, покладіть в суп. Подавайте з часточкою лимона.
З рисом або гречкою

Цей рецепт вегетаріанського розсольнику дозволяє вибрати варіант приготування – ви можете використовувати як рис, так і гречку (що більше до вподоби). Норма крупи – 0.5 ст. Також вам потрібні солоні огірки (3-5 шт.). Підготуйте і овочі: картоплю, цибулю, моркву (3 шт. / 1 ​​шт. / 1 ​​шт.). Норма жиру – 30 мл, норма рідини – 2-2.5 л. При приготуванні засмажкою використовуйте томат (1 ст.л.).

Очищені овочі поріжте, огірочки потріть на тертці. Крупу промийте. Приготуйте зажарку з цибулі та моркви (додайте томат і тушкуйте овочі). Налийте в каструлю воду, доведіть до кипіння, покладіть рис, варіть 5 хвилин, додайте картоплю. Ви можете замінити рис гречкою. Коли картопля буде готова, додайте в каструлю зажарку, приправи, огірочки. Перекипятить суп, вимкніть, додайте зелень, роздавлений часник.
В мультиварці (з грибами)

Ароматний розсольник можна приготувати з сушених грибів (візьміть 10 шт.). Також вам потрібні солоні огірки (2-3 шт.) І коріння (петрушка, селера). Підготуйте овочі: морква, цибуля, картоплю і капусту (1 шт. / 1 ​​шт. / 4 шт. / 150 г). Інші компоненти страви: рослинне масло і сметана (по 2 ст.л), яйце і приправи. Норма рідини 2 л (додатково використовуйте 100 мл огіркового розсолу).

Гриби покладіть в холодну воду на 30 хвилин. Очищені від шкірки і насіння огірки поріжте соломкою. Овочі Очистіть і подрібніть. У чаші нагрійте масло (Жарка), підсмажте моркву, цибулю, коріння, гриби. Додайте капусту, картоплю, огірки. Влийте воду і розсіл, приправте, якщо потрібно – підсолити. Готуйте 1.5 години (Суп). Коли до закінчення процесу залишиться 10 хвилин, збийте жовток зі сметаною, влийте в суп, перемішайте.
З нутом або квасолею

При приготуванні цієї страви використовуйте нут або квасоля (0.5 ст.). Нут замочіть на 12 годин (варити його доведеться не менше години), а квасолі досить полежати у воді 8 годин (варити її ви будете 40 хвилин). Також візьміть пару солоних огірків і 3 ст.л. перловки. Потрібні і овочі – по 1 шт. моркви та цибулі, а також 3 картоплини. Норма жиру, рідини і томату – 30 мл / 2-2.5 л / 1 ст.л.

Зваріть підготовлені боби, додайте кубики картоплі і заздалегідь зварену перловку. Коли картопля приготується, покладіть в суп терті огірки, зажарку з моркви, цибулі та томата. Приправте, підсолити. Варіть 5-10 хвилин.

Вегетаріанський розсольник – ситне блюдо. За рахунок огірків воно має пікантний смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *