Запах брокколі: як навчитися їсти овочі
Правильне харчування

Запах брокколі: як навчитися їсти овочі

Днями я помітила , що коли варилося брокколі , його запах почав мені подобається так само як і колись запах смаженої картоплі . Картошка відійшла на другий план , а звички харчування стали поступово змінюватися . Так , на перший же день це не відбудеться і у вас не з’явиться слина при вигляді зелених відростків. Але з часом , почнуться зрушення у вашому перетворенні в людини, яка любить правильне харчування.

Запах брокколі: як навчитися їсти овочі

В принципі , овочі можуть їсти все , просто багато хто звик , до того що це непопулярно і їх їдять переважно люди , які сидять на дієті або чимось захворіли. Але зрозуміло , що це не так. Звичайна людина , що не вживає овочі в їжу позбавляє себе життєво важливих елементів : клітковини , антиоксидантів та інших рослинних елементів .

Може , ці поради допоможуть тим , хто все ще не полюбив овочі.

1 . Додавайте овочі у ваші улюблені страви.

Додавайте шари кабачків , нарізаного шпинату або вареної моркви в лазанью . Додайте гілочки брокколі в макарони з сиром. Додавайте ваші улюблені овочі ( помідори , шпинат , гриби , брокколі , спаржа ) в омлет.

2 . Додайте їх у суп.

Прикрасьте улюблені супи додатковими овочами. У домашніх супах завжди є достатня кількість овочів , але більшості готових супів не завадить невелике доповнення .

Додавайте сирі або морожені овочі під час приготування або розігрівання супів.

3 . Додайте їх у салат.

Додавайте свої улюблені овочі в салати : огірки , терта морква , кабачки , зелений горошок , цибуля , помідори , броколі або кольорова капуста. Використовуйте листя шпинату замість листя салату.

4 . Подавайте їх сирими.

Сирі овочі можуть бути смачніше , ніж варені : більш ніжний аромат , хрустка текстура .

5 . Їжте сирі овочі з соусом.

Немає нічого смачнішого, ніж обмокти сирі овочі в соус. Використовуйте готові легкі соуси. Щоб приготувати цибульний соус , змішайте цибульну супову суміш з нежирними вершками або з знежиреної сметаною.

6 . Додайте їх у спагеті і в піцу.

Наріжте овочі , які люблять у вашій родині (кабачки , цибуля , баклажани , брокколі , селера , морква) і додайте їх в соус для спагетті . Чим дрібніші їх нарізати , тим менше вони будуть відчуватися . Додавши овочі в піцу , ви збільшите споживання клітковини та інших поживних елементів. Підійде будь-яке поєднання : свіжі помідори , цибуля , солодкий перець , гриби , кабачки , артишоки , свіже листя базиліка і нарізаний шпинат.

7 . « Пийте » свої овочі.

Пийте овочеві соки , наприклад , морквяний сік або фруктово -овочеві соки. Або приготуйте свій власний сік , змішавши морквяний сік з фруктовим соком ( манго , мандариновий або апельсиновий сік ) .

8 . Готуйте їх на грилі.

Знявши м’ясо з гриля , покладіть на нього овочі. Перед цим змастіть їх оливковою або каноловое маслом. Великі шматки овочів (гриби , половинки кабачків , великі шматки баклажанів , паростки спаржі ) покладіть на решітку , а маленькі нанизуйте на шампури і зробіть овочевий кебаб .

9 . Навчіться готувати овочі з сильним запахом.

Самий сильний запах дають хрестоцвіті ( листові) і деякі інші овочі. Чим довше ви їх готуєте , тим сильніше запах. Щоб позбутися гіркого присмаку і запаху : при гасінні додайте трохи оливкової олії , солі або кислоти (кілька крапель легкого соєвого соусу , бальзамічний оцет , лимон або натертий пармезан ) або змастіть овочі медом або апельсиновим джемом.

10 . Пробуйте їх в несподіваних поєднаннях.

Овочі можуть здорово вписується в вашу улюблену їжу . Дуже добре додати в гарячі або холодні сендвічі запечений червоний перець , запечені або в’ялені помідори , приготовані на грилі баклажани. У сендвіч або в піту додайте сирі помідори , листя шпинату , свіжий базилік , натерту моркву , брюссельську капусту , нарізані або натерті кабачки. Додайте натерті або дрібно нарізані овочі до м’яса , до пасти або фаршу до мексиканським страв типу такос .

11 . Відмовтеся від консервованих овочів

Легка варіння , легке гасіння , приготування на пару або в мікрохвильовій печі роблять овочі більш ніжними , одночасно зберігаючи їх хрусткі якості. Мінімальна приготування також зберігає натуральний колір овочів.

12 . Навіть овочі з фаст фуду підходять.

Якщо ви любите салати , їх можна їсти навіть в вашої улюбленої мережі фаст- фуду. Замовте салат з куркою , приготований на грилі і з легким соусом.

13 . Чи не винагороджуйте дітей за те , що вони їдять овочі.

« Дослідження показують , що якщо ми отримуємо винагороду за якусь їжу , вони стають важливіше самої їжі» . Якщо це відбувається з овочами , ми даємо зрозуміти , що овочі – це покарання , через яке треба пройти , щоб отримати винагороду.

14 . Вся справа в сирі .

Коли вже ніщо не допомагає , завжди можна посипати салат натертим нежирним сиром. Якщо ви любите сирний соус , побризкати їм кольорову капусту або брокколі – і відразу смак стане іншим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *