Живильні речовини овочів

Живильні речовини овочів

Зовсім не так вже нешкідливо звучить казка про Чіполліно , в якій соціальний статус овочів не дуже високий, в порівнянні з фруктами. Вже з дитинства в нас було виховане ставлення до овочів , яких ми вважали не такими вже елітними продуктами харчування.

Живильні речовини овочів

Ми могли зайти в будь-який овочевий магазин , де завжди були коренеплоди , не зовсім презентабельного вигляду , за досить доступною ціною. Я завжди вважала , що всі вони потрібні лише як доповнення до супів , а самі по собі овочі абсолютно не смачні . Багато , так і не навчилися урізноманітнити своє меню овочами , вважаючи за краще з’їсти яблуко або грушу , отримавши пристойну частку цукру.

Сьогодні , я не уявляю, як можна обійтися без брокколі і пророщеної квасолі , а овочі для мене це не тільки смажена картопля і вінегрет.
У цибулі , так званого Чіполіно , є дуже смачні сорти, наприклад червоний лук , його , дуже люблять професійні кухарі , які вчать нас готувати з екранів телевізорів. Тепер все більш овочі переходять в розряд елітних продуктів харчування , з масою корисних властивостей і дуже простий родоводу.

А я і не знала …

  • Дієта, багата овочами , надає численні переваги для здоров’я , оскільки овочі:
  •     Допомагають зменшити ризик інсульту і інших серцево-судинних захворювань.
  •     Відіграють важливу роль у скороченні ризику діабету 2 типу.
  •     Можуть захистити від раку товстої кишки і шлунка.
  •     Можуть знизити ризик розвитку ішемічної хвороби серця.
  •     Допомагають зменшити ризик розвитку ниркових каменів.
  •     Крім того , грають ключову роль у сприянні щодо зменшення втрати кісткової маси.

Живильні речовини овочів:

  •      Більшість овочів з низьким вмістом жиру і калорій , в них немає холестерину .
  •     Овочі є важливим джерелом багатьох поживних речовин , у тому числі калію , харчових волокон , фолієвої кислоти , вітаміну А , Е і вітаміну С.
  •     Дієта з високим вмістом калію може сприяти збереженню здорового кров’яного тиску. Рослинні джерела калію це : солодка картопля , квасоля , зелень буряка , соя , зимова гарбуз , шпинат , сочевиця , квасоля .
  •     Харчові волокна з овочів сприяють зниженню рівня холестерину в крові і можуть знизити ризик серцевих захворювань. Волокно з овочів також має важливе значення для правильної роботи кишечника.
  •     Фолієва кислота допомагає організму формувати червоні кров’яні тільця , особливо це важливо для вагітних жінок.
  •     Вітаміни, що містяться в овочах допомагають захиститися від інфекції , зберігають зуби і ясна здоровими.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *