Пшенична каша в мультиварці

Пшенична крупа була і залишається бюджетним варіантом, але за асортиментом корисних властивостей вона може зрівнятися з відомими лідерами «круп’яного царства». Пшенична каша в мультиварці – як приготувати цю страву, які інгредієнти найбільш органічно поєднуються з крупою?

92732623_large_4524271_immune1

Молочна каша

Приготування пшеничного каші в мультиварці – процес досить простий. Промийте 0.5 ст. пшеничної крупи, покладіть в чашу, залийте півлітра молока або сумішшю з води і молока. Додайте щіпку солі і пару ложок цукру. Краї хащі зсередини обведіть шматочком масла. Готуйте у відповідному режимі (Молочна каша).

 

Розсипчаста каша

Пшенична каша в мультиварці-скороварці готується всього 15 хвилин. Промийте 1 ст. крупи, залийте гарячою водою (3 ст.), посоліть, додайте шматочок масла. Закрийте клапан, встановіть режим Каша.
На молоці (з сухофруктами)

Рецепт пшеничної каші в мультиварці цілком може включати улюблені багатьма людьми сухофрукти. Візьміть один з їхніх видів (наприклад, родзинки), або використовуйте асорті. Зверніть увагу: сухофрукти потрібно помити і розпарити, а великі плоди доведеться ще й порізати. Норма сухофруктів визначається індивідуально, в середньому ж на 1 ст. крупи витрачається 100-200 г сушених плодів.

Як приготувати кашу? Тут все просто – помийте крупу, викладіть в ємність мультиварки. Зверху розподіліть сухофрукти, підкладіть «стружку» масла, долийте потрійну норму молока. Цукор і сіль використовуйте на свій розсуд. Готуйте в режимі Молочна каша. Якщо хочете отримати рідку, а не густу кашу, то просто збільште норму рідини або зменшите норму крупи.

 

Каша на воді

1 ст. крупи промийте. Цибулину почистіть, поріжте, обсмажте на пісному маслі (2 ст.л.), встановивши режим Випічка на 20 хвилин. Через кілька хвилин (коли цибуля зарум’яниться) покладіть терту моркву, смажте її, додавши сухі прованські трави. Додайте до овочевої масі крупу, перемішайте. Долийте потрійну норму води, додайте сіль. Варіть кашу у відповідному режимі 40 хвилин. Якщо режим Каша відсутня, виберіть Плов або Гречка.

Читати ще :  О важности тщательного пережевывания пищи

 

Каша з куркою

 
Для приготування цієї страви потрібно куряче філе (400 г), цибуля, морква, крупа (1 ст.) І подвійна норма води. Для обсмажування продуктів використовуйте пісне масло (2-3 ст.л.), а для додання їм смаку – сухі приправи, часник, сіль.

М’ясо промийте, поріжте, викладіть в розігріте масло (Жарка) і готуйте 15-20 хвилин. Потім додайте порізані овочі (морква можете потерти, якщо так вам подобається більше). Смажте ще 10 хвилин. Приправте. Додайте крупу, занурте в неї головку часнику. Влийте воду. Готуйте в режимі Плов, Гречка або Каша близько години.

 

Каша з гарбузом

Кашу ви будете готувати на основі гарбуза – потрібно 250-300 г цього продукту. Норма крупи – 1 ст., Кількість рідини – 4 ст. (Візьміть в рівних частинах молоко і воду). На це кількість ви витратите 30-40 г вершкового масла. Сіль і цукор додавайте, орієнтуючись на свій смак.

Чашу змастіть, використовуючи невелику кількість вершкового масла. Викладіть туди промиту крупу, зверху розподіліть шматочки гарбуза (вони повинні мати приблизно рівний розмір). Налийте рідину, посоліть, додайте цукор. Готуйте в режимі Молочна каша. Готову страву присмачите маслом.

 

Каша з грибами

Вам будуть потрібні відварні гриби (відвар збережіть). Зразкова вага приготованих грибів – 200 г. Також вам потрібні цибулина (велика), 3 ст.л. пісного масла, 1 ст. крупи і потрійна норма грибного відвару. Сіль і приправи додайте за смаком.

Варені гриби поріжте, обсмажте на пісному маслі, включивши Випічку на 30 хвилин. Через 10 хвилин додайте порізану цибулю, продовжуйте смажити, додайте до загальної маси промиту крупу, влийте грибний відвар, приправте, додайте трохи солі. Готуйте близько години (Гречка, Плов, Каша).

Читати ще :  Вітаміни для годуючих мам

 

Каша з овочами (суміш круп)

Для приготування цієї листкової каші вам буде потрібно 1 ст. пшеничного і 1 ст. гречаної крупи. Також вам потрібні овочі: по 300 г гарбуза і свіжих томатів, цибулю і буряк (по 2 шт.), Моркву і солодкий перець (по 3 шт.), Рубана зелень (суміш), кабачок. Норма жиру – 4 ст.л., норма рідини – 6 ст. Як і завжди, набір приправ і кількість солі залежать від вашого смаку.

Овочі Очистіть, цибуля, помідори і перець поріжте. Буряк, моркву, кабачок і гарбуз натріть на великій тертці. Крупи промийте окремо один від одного. На дно змащеної чаші викладіть всю буряк, наступним шаром викладіть половину пшеничної крупи. Далі знову приходить черга овочів – викладіть шар моркви, покрийте половиною норми гречки. Крупу покрийте шаром томатів і перцю, знову присипте крупою (цього разу – пшеничного). Наступні шари – кабачок з цибулею і гречка. Верхнім рівнем буде гарбуз. Кожен шар овочів посипайте рубаною зеленню. Полийте все маслом (рослинним або топленим вершковим). Влийте всю норму води, посоліть, приправте. Готуйте в режимі Гасіння близько години. При необхідності додайте час або залиште нудитися при підігріві.

Як показує практика, пшенична каша в мультиварці цілком може стати кулінарним шедевром – важливо лише проявити фантазію. Втім, навіть найпростіший рецепт дозволяє отримати дуже смачну кашу – такий ефект забезпечує правильна теплова обробка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *