Рецепт мексиканської кухні

Рецепт мексиканської кухні

Трохи історії для початку.

До приходу іспанців , які залишили свою мову для мексиканців , на території сьогоднішньої Мексики жили індіанці та ацтеки (які в свою чергу подарували світові шоколад).

Рецепт мексиканської кухні

Маяковський назвав чилі « пожежею в роті » , а перший президент Мексики з’явився тільки в 2006 році після « революції кактусів » (як це схоже на «революцію троянд » і все таке).

Ми весь час чуємо назви мексиканської їжі , тільки від нас це так далеко , що , напевно, навряд чи хто-небудь пробував все це , окрім туристів .

Маїсові коржики – тортильяс , в які пакують все і які служать тарілкою і виделкою мексиканців .
Текіла – горілка з фрукта агави , яку п’ють , закушуючи сіллю.
500 видів кактусів , які ростуть в Мексиці , деякі з яких мексиканці їдять.
Екзотичні фрукти – папайя , гуава , манго , авокадо – все це особливості Мексики.

Взагалі їжа по- мексиканськи , трохи гоструваті і всякі сальси і чилі вимагають звикання . Але все-таки переважно фруктово -овочева дієта не завадила б , напевно , нашому російській туристу ( любителю пиріжків і м’яса).

 

Рецепт мексиканської кухні:

 
Салат « Гуакамоле » (відбулося від мови ацтеків , що в перекладі означає авокадо + соус) .

склад:

1 авокадо

½ цибулини

1 помідор

0,5 лимона або лайма

1 ч.л. оливкової олії

Сіль , перець

Приготування:

  1.     Видалити кісточку з авокадо , вийняти м’якоть з половинок авокадо і скропити лимонним соком.
  2.     Помідор вимити й обсушити.
  3.     Цибулину розрізати на кілька частин.
  4.     Лук , помідор і м’якоть авокадо помістити в блендер і подрібнити до пюреобразного стану .
  5.      Готовий соус посолити і заправити соком лимона або лайма і оливковою олією.
  6.      Подавати з кукурудзяними коржами .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *