Кускус з баклажанами

Кускус з баклажанами

Трохи дивно говорити про дієту на Близькому Сході — батьківщині танців живота , жінок в закритих чадрою особах , чоловіків з буйним характером і старомодними поглядами. Завжди дивувалася , яка магія йде від Шахерезади і її ночей , що такого підмішувала Клеопатра в напої чоловікам , що так притягувало до неї дуже відомих особистостей ?

Кускус з баклажанами

Схід — справа тонка і притому , що особа ретельно прикрите , талія у Гульчатай бездоганна .

Ми дивуємося мудрості і сучасності віршів Омара Хаяма і висловлювань відомого героя Ходжі Насреддіна . А ось їжа , з місць настільки віддалених і казкових нам здається такою ж загадковою і невідомою. Від неї виходять незнайомі аромати , вона дуже жирна і до неподобства смачна.

Вдивляючись у засмаглі обличчя східних красунь , ми як і раніше не розуміємо природу цих загадкових очей , що зберігають багатовікову історію і традиції , що лякають своєю наївністю і пристрастю одночасно.

А що ж власне їдять всі ці неземні істоти ? При особистому контакті , було відмічено, що їдять багато рослинної їжі. Така кількість трав і спецій , як на Сході ви не побачите ніде . Секрети приготування наваристою і запашної їжі передаються з покоління в покоління.

Ось про дієту я щось ніколи не чула від людей , які бачили вживу верблюда і знають , як виживати в пустелі. Гості у них завжди нагодовані досхочу , їжа для весілля готується кілька днів , забивається не один баран ( нехай він нас простить по- аватарскі ) .

Ось що корисно , так це сочевиця , боби та інші продукти, що містять клітковину і білок. Овочі та фрукти всіх кольорів , горіхи , прянощі — все це барвистий східний базар , без якого неможливо уявити підготовку до трапези на Близькому Сході.

Пройдіться по базару . З’їжте шаурму , шашлички , закусите кускусом з бараниною , хумусом з питою і можете сказати: прощай талія Гульчатай . Здрастуй талія танцівниці (танці живота зазвичай танцюють ті , у кого він в наявності), здрастуйте балахонисті одежини. Так і до чадри недалеко.

Гаразд , поки мене не звинуватили в якомусь шпигунському змові , так популярному останнім часом , піду з’їм небудь нейтральне , як Швейцарія , блюдо.

А вам — спробувати рецепт кускус з баклажанами , він дуже низький за глікемічним індексом , тому не зашкодить вашій дієті.

Кускус з баклажанами

 

склад:

Кускус 700 г

Баклажани 500 г

Боби 300 г

Часник 1 шт.

Рослинна олія 4 ст. ложки

Кориця , гвоздика , коріандр , мускатний горіх — за смаком

Приготування:

  •     Замочити в каструлі боби.
  •     Потовкти часник , стручок перцю , чорний перець і сіль і всипати в боби.
  •     Додати мелений червоний перець , рослинна олія , залити водою і варити 20 хвилин.
  •     Очистити баклажани , розрізати вздовж на 4 частини і покласти в каструлю , варити ще 20 хвилин.
  •     Приготувати над парою кускус .
  •     Подавати з сумішшю спецій і мускатного горіха.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *