Роздільне харчування

Роздільне харчування: меню на тиждень для схуднення

Сьогодні роздільне харчування для схуднення вже не є чимось новим і незвіданим. Навпаки, мало не добра половина вітчизняних знаменитостей стверджують, що, так чи інакше, використовували даний метод для швидкої корекції ваги. І поки медики сперечаються про користь чи шкоду цього варіанту раціону для схуднення, а фізіологи стверджують, що саме він винен у тому, що багато людей після дієти просто не можуть засвоювати традиційні страви, ті що бажають схуднути вибирають роздільне харчування. Як же правильно складати меню, не змішуючи білки і вуглеводи?

Роздільне харчування

 

 

Принципи складання меню для роздыльного харчування

Зазвичай складаючи меню на тиждень, людина балансує між дієтичними догмами та економічною ефективністю. Більшість дієтологів стверджують, що витримати раціон для схуднення простіше, якщо ви чергуєте продукти харчування, отримуєте достатню кількість вітамінів з різними овочами та фруктами і взагалі кожен день готуєте собі різні страви, не повторюючись частіше, ніж пару раз на тиждень.

Насправді, здійснити це на практиці досить складно, адже ви, як правило, купуєте певний набір продуктів на тиждень і не можете постійно чергувати «харчову палітру».

Можна використовувати простий принцип при закупівлі продуктів і складанні меню:

Придбайте 3 різних види білкових продуктів, наприклад, курячі грудки, тріска, нежирна яловичина в кількості, необхідній вам на тиждень;

доповніть їх 5 видами овочів – зелень, капуста, буряк, морква, помідори чи огірки;

купите вдобавок 2-3 види фруктів: яблука, цитрусові і, наприклад, груші;

придбайте 2-3 види різних круп для приготування каш і вуглеводних гарнірів до овочів.

Простий спосіб складання меню на кожен день для роздільного харчування такий:

на сніданок ви їсте кашу з овочами, на обід ви кожен день варите різні каші, або їсте порцію білкового продукту і овочевий салат з будь-яких овочів;

Читати ще :  Курка - породи, види і користь курячого м'яса

на вечерю ви берете попередньо відварену курячу грудку або рибу плюс овочі;

а перекушуєте різними фруктами, намагаючись не «повторюватися» протягом дня.

 

Меню на тиждень выд Синтії Сасс

Однак ця схема – не єдиний можливий варіант. Якщо ви можете не економити на продуктах, використовуйте меню, рекомендоване свого часу журналом «Шейп – США» дієтологом Синтією Сасс.

 

День 1

Сніданок: вівсяні пластівці без цукру, плюс пюре-смузі з ківі

Перекус: груша

Обід: 300 г зеленого салату без заправки, 120 г білої риби

Перекус: 30 г горіхів (бажано брати мигдаль і волоські, а не кешью і арахіс)

Вечеря: порція пасти (40 г макаронів у сухому вигляді на порцію), скільки завгодно тушкованих овочів протягом дня допускається ще 1 перекус білковим продуктом в поєднанні з 1-2 ложками змішаного овочевого салату, якщо відчуваєте голод

 

День 2

Сніданок: 5 яєчних білків, приготованих на сухій сковороді, плюс порція тушкованого шпинату і заправка з оливкової олії

Перекус: 200 г ягід і нежирний грецький йогурт

Обід: 200-300 мл супу-пюре з брокколі, картоплі, зеленого горошку, трохи цільнозернового хліба

Перекус: фрукти або сухофрукти, можна замінити на порцію овочевого салату

Вечеря: 200-300 г м’яса або риби, тушковані овочі

 

День 3

Сніданок: 200 г вівсянки на воді, груша

Перекус: 30-40 грамів кураги

Обід: сендвіч на хлібі з висівками з овочами, без білкових «включень»

Перекус: 200-300 мл смузі з будь-яких поєднуваних фруктів

Вечеря: 200-300 г тушкованої птиці плюс тушковані овочі

 

День 4

Сніданок: Апельсин, порція каші з будь-якого цілісного зерна

Другий сніданок: пара печених яблук з корицею і медом

Обід: 100 г риби, порція тушкованих овочів, овочевий салат

Читати ще :  Суміш з сухофруктів для схуднення

Перекус: сир, 100-200 г

Вечеря: порція яловичини з тушкованими овочами або салатом

 

День 5

Сніданок: 1 яблуко, порція сиру

Перекус: будь-які фрукти або ягоди, поєднувані між собою

Обід: овочевий суп, порція пасти з овочевим соусом

Gерекус: овочевий салат

Вечеря: 200-300 г креветок, порція овочевого салату

 

День 6

Розвантажувальний – їжте або 5 порцій овочів, або 5 порцій фруктів, поєднуваних між собою

 

День 7

Сніданок: млинці з цільнозернового борошна, 200-300 г ягід

Перекус: йогурт і яблуко

Обід: 200-300 г м’яса і тушковані овочі

Перекус: порція овочевого салату з горіхами

Вечеря: 200-300 г риби і поєднувані з нею овочі

 

Однак пам’ятайте, що це меню на тиждень – зразкове, і кожна людина повинна самостійно розрахувати калорійність для схуднення. Готові раціони створюються тільки для того, щоб дати загальне уявлення про цей стиль харчування. Успіх, зрештою, залежить від того, наскільки точно ви «потрапите» в калорійність, а порції можуть бути більшими або меншими.

Видозмінити раціон для чоловіків також допоможе онлайн калькулятор. Але якщо ви будете користуватися «зразковою підгонкою» раціону, беріть, хоча б на 30-40% більше білкових і вуглеводних блюд. Це меню роздільного харчування на тиждень не є варіантом від Герберта Шелтона і позбавлене строгості, притаманної теоріям цього натуропата.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *