Рис для схуднення

Рис – корисний злак, використовуваний для приготування смачних і поживних страв. Чи можна застосовувати рис для схуднення, як правильно його вживати, який схеми варто дотримуватися?

risova-dyeta-dlya-shudnennya-ta-yiyi-vidi_301
Чи можна схуднути на рисі?

Рис здебільшого складається з вуглеводів, тому деякі дієти повністю виключають його вживання. Якщо ж ви не дотримуєтеся безвуглеводної методики, то корисні зернятка цілком можуть входити в ваше дієтичне меню. Вуглеводи, присутні у складі зерняток, засвоюються організмом поступово, завдяки чому надовго нейтралізують апетит – саме це властивість злаку високо цінується тими, хто бажає схуднути. Інша важлива функція рису – виведення з організму шкідливих накопичень і зайвої вологи (рис є сорбентом). Варто врахувати і присутність у складі рису корисних елементів – ненасичених жирних кислот, вітамінів Е і групи В, мінеральних солей кальцію, магнію, натрію, калію, міді, йоду, заліза. Існують різні різновиди рису коричневий (бурий), червоний, чорний. Для дієти найбільше підходить бурий (коричневий рис). Користується великою популярністю і морської рис.
Як схуднути на рисі?

Як схуднути за допомогою рису? Один з найпоширеніших варіантів схуднення грунтується на вживанні пісної несоленой каші, приготовленої без додавання жирових і смакових добавок. Протягом дня потрібно з’їсти кілька порцій каші, випити 1,5-2 л негазованої рідини (води, несолодкого чаю). Додатково можна ввести в раціон трохи натурального яблучного соку. При сильному відчутті голоду дозволено перекусити яблуками (1-2 шт. В день). Допустимо використовувати рубану зелень – вона і смак збагатить і кишечник почистить. Тривалість такого розвантаження – 1-3 дні. Щодня забирає 0,5-1 кг. Можна продовжити дієту до 7-10 днів, але в цьому випадку слід додати в добовий раціон 150 г білкової їжі, трохи рослинного масла для заправки салатів, а також некрохмалисті овочі (огірки, листовий салат, білокачанну капусту та ін.). Добова норма овочів – 300-500 г. Можна пити томатний і яблучний сік, воду, чаї.
Користь бурого рису

Читати ще :  Фрукти для схуднення

Бурий або коричневий рис – це нешліфовані зернятка злаку. Завдяки збереженню оболонки користь зерен збільшується. Харчові волокна сприяють очищенню кишечника від застояних калових мас. Вони виводять з крові надлишки холестерину і прискорюють спалювання жирового прошарку.
Рецепт дієтичної каші

Варто врахувати той факт, що зерна коричневого рису після варіння залишаються більш жорсткими, ніж шліфовані зерна. Перед приготуванням бурий рис заливають холодною водою і залишають так на кілька годин. Після цього рис промивають, заливають новою порцією води, на середньому вогні доводять до кипіння, варять 8-10 хвилин і знімають з плити. Воду зливають, рис промивають і знову заливають водою (1: 2). Рис варять 15 хвилин з моменту закипання, а потім загортають і залишають на деякий час.
Користь індійського рису

Індійський (морської, живий) рис або рисовий гриб – це особливий мікроорганізм, з давніх часів використовується в народній медицині. Зовні даний продукт нагадує розварений рис. В цілях схуднення використовують настій. До складу напою входить глюкуроновая і хлорогенова кислоти, дріжджоподібні мікроорганізми, аскорбінова кислота, кальциферол, дубильні речовини, ферменти, коензим Q10, полісахариди, оцтовокислі бактерії, органічні кислоти.
Рецепт дієтичного напою

7-8 ст.л. індійського рису покладіть в чисту дволітрову банку, додайте жменю промитих водою сухофруктів, долийте розчин цукру. Горлечко банки оберніть марлею і залиште настій при кімнатній температурі в затіненому місці. В середньому процес бродіння займає 2 дні. П’ють напій 3 рази на день за 30 хвилин до основних трапез.
Відгуки

Рис можна і потрібно використовувати для схуднення – цей злак забезпечує непоганий результат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *