Салат без соусу менш корисний

Салат без соусу менш корисний

Для тих , хто намагається підтримати свою вагу в нормі , соуси в салатах знаходяться під забороною , в цілях економії калорій. Але нові дослідження довели , що відмова від жирного соусу може призвести до того , що салат буде менш корисний для здоров’я.

Салат без соусу менш корисний

У салаті знаходиться багато вітамінів і антиоксидантів , саме тому він такий популярний серед людей, що піклуються про своє здоров’я. Але для того , щоб отримати максимум користі від овочів і зелені , недостатньо знати рецепти салатів , які повні вітамінів , потрібно правильно їх заправляти певними жирами в потрібній кількості.

Дослідники університету Пердью вирішили з’ясувати , який вид масла збільшить засвоювання поживних речовин , і яка кількість необхідно для цього.

У дослідженні брали участь 29 осіб , які їли салати з соусами , що містять різні види жирів : насичені жири , мононенасичені жири і поліненасичені жири. Кожен вид салату подавався з 3 г , 8 г і 20 г жиру.

Після цього була досліджена кров учасників , для того , щоб визначити , скільки поживних речовин , таких як лікопен і бета -каротин вбралися з салатом. Всі ці речовини – дуже потужні антиоксиданти , які нейтралізують вільні радикали, що ушкоджують клітини організму , і знижують ризик ракових захворювань і хвороб серця.

Дослідження, яке було опубліковано в журналі Molecular Nutrition & Food Research , виявило , що соуси , що містять мононенасичені жири , такі як оливкова і каноловое масло зажадали менше жиру , для того , щоб максимально засвоїти поживні речовини. Якщо замість соусу використовувалися насичені жири , такі як вершкове масло або поліненасичені , такі як кукурудзяна або соєва олія , то для того , щоб засвоїти вітаміни і мінерали з салату потрібно більше жиру , а з оливковою олією досить невеликої кількості .

Читати ще :  Фітнес для мам

Щоб отримати більше користі від овочевих і фруктових салатів , то найкраще готувати їх на основі жирних соусів. Найоптимальніший вибір – додавання оливкової або канолового масла щоб отримати максимум користі від салату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *