Салат Щітка для схуднення

Важкість у шлунку, об’ємний живіт, зайва вага – всі ці проблеми допоможе вирішити дієтичний раціон. Салат Щітка для схуднення – корисна страва, насичене харчовими волокнами, чудово очищає кишечник і приносить мінімум калорій. Зверніть увагу: існує відразу кілька рецептів його приготування.

1.jpg

Варіанти приготування салату Щітка

При приготуванні салату, використовуються лише сирі овочі. Сіль і інші приправи виключаються.

Рецепт № 1

Інгредієнти:
• Буряк – 1 частина
• Морква – 1 частина
• Білокачанна або пекінська капуста – 1 частина
• Збірна зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля та ін)
• Сік лимона, розбавлений водою – за смаком

Овочі та зелень помийте, подрібніть, перемішайте і заправте розведеним соком лимона (можна використовувати і нерозбавлений сік, але в цьому випадку салат буде менш соковитим). Салат перекладіть в контейнер і на 30-40 хвилин поставте в холодильник. Перед вживанням можете додати трохи олії.

Рецепт № 2

Інгредієнти:
• Буряк – 1 частина
• Морква – 1 частина
• Корінь селери – 1 частина.
• Білокачанна капуста – 2 частини
• Збірна зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля та ін)
• Розмочений у воді чорнослив – 4-5 шт.
• Сік лимона – за смаком

Коренеплоди почистіть і натріть на крупній тертці. Розмочений чорнослив поріжте на шматочки, зелень подрібніть. Капусту нашаткуйте і злегка відіжміть руками. Всі інгредієнти змішайте, заправте соком лимона (можете додати трохи води, щоб салат був більш соковитим). Рослинна мало додавайте перед вживанням страви.

Рецепт № 3

Інгредієнти:
• Буряк і ріпчасту цибулю – по 1 шт.
• Морква – 3 шт.
• Кислі яблука – 2 шт.
• Чорнослив і курага – 0,5 ст.
• Ягоди журавлини – 0,5 ст.

Читати ще :  Овочі для схуднення

Коренеплоди почистіть і натріть на тертці. Очищену цибулю поріжте. Яблука звільніть від серцевини (шкірку залиште), поріжте соломкою. Сухофрукти, розмочені у воді, поріжте. Журавлину помийте. Всі інгредієнти з’єднайте, збризніть соком лимона і перемішайте.

Рецепт № 4

Інгредієнти:
• Морква – 1 частина
• Чорна редька – 1/4 частини
• Буряк – 1 частина
• Часник – 1 зубок
• Збірна зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля та ін)
• Сік лимона або апельсина

Коренеплоди почистіть, натріть на тертці. Зелень дрібно нарубати, часник – подрібніть. Всі інгредієнти змішайте, заправте цитрусовим соком і олією.

Рецепт № 5

Інгредієнти:
• Селера (корінь) – 1 шт.
• Білокачанна або пекінська капуста – 500 г
• Цибуля – 2 шт.
• Болгарський перець – 2 шт.
• Помідори – 2 шт.
• Збірна зелень
• Сік лимона

Селера Очистіть і натріть на тертці. Капусту нашаткуйте. Помідори поріжте часточками. Болгарський перець звільніть від насіннєвої коробки і поріжте. Зелень дрібно нарубати. Цибулю подрібніть. Всі з’єднайте і заправте соком лимона.

Способи вживання салату

Салат щітка сприяє схудненню – з цим твердженням складно посперечатися. Які способи схуднення нам пропонують дієтологи?

Спосіб № 1 (розвантажувальні дні)

Салат, приготований з будь-якого з рецептів, потрібно їсти протягом 1-го або 2-х днів. Оптимальна норма – 6-8 ст. салату в день. Доповнити раціон можна лише рідиною – водою без газу, несолодкими трав’яними відварами, зеленим чаєм. Протягом дня йде близько 500 г зайвої ваги.

Спосіб № 2 (салат, як один з основних прийомів їжі)

Ви можете використовувати салат замість одного з прийомів їжі. Як показує практика, найкращих результатів вдається добитися, коли їмо салат замість вечері (після цього до самого ранку будь-яка їжа виключається, можна лише пити несолодкий зелений чай або воду). Протягом дня можна харчуватися у звичному режимі, але без надмірностей (рекомендується контролювати кількість цукру, солі і жирів). За тиждень вдається скинути 1 кг і більше (все залежить від початкового ваги і від асортименту вживаних продуктів).

Читати ще :  Секс для схуднення

Протипоказання

Салат щітку не слід їсти в разі наявності серйозних патологій шлунково-кишкового тракту (проконсультуйтеся з лікарем).

Відгуки

Салат Щітка для схуднення – насичене вітамінами блюдо, що допомагає очистити організм і підкоригувати фігуру. Відгуки говорять про те, що при приготуванні страви можна і потрібно проявити фантазію. У різних людей одні й ті ж овочі можуть викликати абсолютно різну реакцію організму. Єдиним правилом є використання некрохмалистих, насичених клітковиною овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *