Схуднення

Чай з шипшиною для схуднення

Напій, приготовлений на основі цих корисних ягід, допомагає контролювати вагу і очищати організм. Чай з шипшиною для схуднення – як правильно його готувати, як часто слід пити?

7f630af0847247366896d28ddfe27437
Корисна інформація

Ягоди шипшини багаті органічними кислотами – вони прискорюють метаболізм, завдяки чому процес спалювання жиру проходить швидше. Шипшина містить багатий вітамінний набір, але особливої ​​уваги заслуговує аскорбінова кислота – сильний антиоксидант, що нейтралізує дію вільних радикалів. У ягодах присутні мінеральні речовини – залізо, калій, фосфор, кальцій (останній елемент активно впливає на жировий обмін). Корисну дію на організм надають і інші компоненти шипшини: глікозиди, дубильні речовини, пігменти, ефірна олія. Шипшина має у своєму складі грубу клітковину і пектинові речовини – вони очищають організм, пригнічують голод.
Способи приготування чаю з шипшини

Для приготування чаю використовуйте сухі плоди шипшини і окріп (20 г / 1 ст.). Готуйте напій в емальованому каструльці – кип’ятіть вітамінну рідину 10 хвилин. Через 20-30 хвилин настоявшийся чай потрібно процідити. Пийте по 100 мл напою вранці і перед сном.

Інший спосіб виключає кип’ятіння – в термос покладете 3 ст.л. сухих подрібнених плодів, залийте окропом (1 л), закрийте і залиште настоюватися на ніч. Приймайте між прийомами їжі по 100 мл (до 5-ти разів на день).
Розвантажувальний день

Одним із способів схуднення за допомогою чаю з шипшини є розвантажувальний день. Протягом дня потрібно випити 1 л вітамінного напою і не менше 1 л води (можна більше). Єдиною їжею будуть печені яблука (4 шт.). При приготуванні яблук можете використовувати корицю і мед (по 2 ч.л. того й іншого).
Дієта

Інший спосіб схуднення за допомогою чаю з шипшини – дієта. На сніданок з’їжте варене яйце і випийте гарячий відвар шипшини з 1 ч.л. меду. Через 2 години з’їжте порцію каші на воді (200 г), приправте її 1 дес сиропу шипшини. Через 30 хвилин випийте чай, каву або сік (без цукру). В обідню трапезу входить густий овочевий суп. Можете додати в раціон зернову булочку. Через 30 хвилин випийте чай з шипшини. Полуднем буде сир, присмачений сиропом шипшини (100 г / 1 ч.л.). Випийте чай з шипшини. На вечерю з’їжте 200 г пісного білка (наприклад, риби або морепродуктів), а також порцію капусти. Випийте чашку мінеральної води. Перед сном випийте чай з шипшини, розведений відваром ромашки.
Протипоказання

Чай з шипшиною не можна використовувати для схуднення при підвищеній кислотності, виразкової хвороби, тромбофлебіті, ендокардиті. Кислий чай сприяє руйнуванню зубної емалі – потрібно обов’язково виполіскувати рот. Не рекомендується пити такий чай у великих кількостях при зниженому тиску і при патологіях печінки (в останньому випадку може розвинутися неинфекционная жовтяниця). Протипоказаний даний метод і людям, що мають дерматологічні проблеми. Шипшина може викликати алергічну реакцію.
Відгуки

Чай з шипшиною для схуднення використовувався ще в радянські часи – він схвалений дієтологами. У той же час варто пам’ятати, що даний метод схуднення не є самостійним – зменшення калорійності раціону є головною умовою успішного зниження ваги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *