Чи товстіють від макаронів?

Італійці люблять повторювати «Pasta non fa ingrassare» — від макаронів не товстіють. В цьому твердженні є значна частка правди. Дійсно, макарони, зроблені з твердих сортів пшениці, зварені «аль денте» — м’які зовні і тверді всередині, відносяться до групи повільних вуглеводів і меншою мірою провокують відкладення жирів. Небезпека виникає тоді, коли макарони подаються з жирними соусами — карбонарой, чотири сиру, якими вершковими соусами, а також м’ясним соусом болоньєзе.

tolsteut_ot_makaron
Від таких макаронів товстіють точно

Макарони — це вуглеводи, а соуси — це жири. Якщо хочете худнути, вуглеводи не можна поєднувати з жирами в жодному разі.

Коли ви їсте вуглеводи, в організмі виділяється інсулін, він негайно захоплює надійшли з вуглеводами жири і “несе” їх відкладатися на стегнах і животі. За ступенем шкідливості макарони з вершками можна порівняти, наприклад, з тортом Наполеон, в якому шар тіста рясно промазан масляним кремом. Так само і в вершковою пасті — шар тіста рясно промазан вершково-сирним соусом.

Якщо ви худнете, якщо ви на низькокалорійній дієті, не потрібно відмовлятися макаронів, просто готуйте їх з овочами, грибами і легкими овочевими соусами, зразок сацебелі. Головне, без жирів. І намагайтеся не їсти макарони після шести вечора. Вечеря худне людини повинен бути білковим — морепродукти, або сир, або яйце або кефір. А вуглеводи на ніч їсти не варто. Від макаронів, з’їдених на ніч, товстіють, навіть, якщо ви готували їх за всіма правилами дієтичного харчування.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *