Чи потрібні худне знежирені продукти і розвантажувальні дні?

Багато моїх подруг перейшли на знежирені продукти: сир 1%, сметана 2%, знежирений йогурт. Я питаю — чи подобається вам смак цих продуктів? Вони всі як одна відповідають, що головне — це користь для здоров’я … Я вирішила піти на інтерв’ю до знаменитого дієтолога Олексію Ковалькова, щоб він дозволив моїм подругам повернутися до нормального їжі. А заодно запитала лікаря про воду і розвантажувальні дні.84768204_large_4278666_s1_65881_17

Олексій, мої подруги купують знежирені продукти. Це добре чи погано?

Я б сказав, що захоплюватися знежиреними продуктами не можна. З дитинства ми звикли їсти молочні продукти нормальної жирності. І переходячи на знежирені ми ламаємо систему, яка складалася роками. Я вважаю, що краще їсти продукти з нормальною жирністю, але в менших кількостях. А те, деякі переходячи на знежирені продукти, часто роблять навпаки: «А, чого там! Сир знежирений, можна з’їсти і дві пачки ».
Взагалі, знежирені продукти — це звичайний комерційний хід. Але я хочу сказати, що покупця деколи вводять в оману. Ніхто ж не перевіряє насправді кількість жирів в тому чи іншому знежиреному продукті. Наприклад, під час програми «Контрольна закупівля» на Першому каналі ми одного разу взяли знежирений сир. І що ви думаєте? За жирності він виявився нормальним, тобто близько 20%.

І ще один важливий момент: кальцій, який міститься в молочних продуктах в 20 разів корисніше, ніж кальцій з будь біодобавки. А засвоюється він тільки з жирних продуктів, з знежирених не засвоюється.

Зрозуміло. А розвантажувальні дні? Скажіть, скільки разів на тиждень їх потрібно проводити?

Що значить «потрібно»? Розвантажувальні дні потрібні тоді, коли була сильна завантаження організму. Наприклад, бурхливо відсвяткували день народження, з’їли багато зайвого — потрібно провести розвантаження. Але якщо дівчина худне, і у неї і так низькокалорійна дієта, їй категорично протипоказані розвантажувальні дні. Більше того, вони просто шкідливі. Відомий такий ефект — коли знижують кількість калорій, вага раптом застигає і не знижується. Худла, худла, і раптом вага зупинився. А просто перебудувався організм: ви менше їсте, він менше витрачає. У цьому випадку, потрібні навпаки, завантажувальні дні. Такий підхід я використовую у своїй практиці, щоб зрушити вагу з застиглої точки. А от якщо жінка переїдає, то їй корисно буде посидіти кілька днів на овочах, кефірі, воді. Наприклад, провести розвантажувальний день на кефірі за моїм рецептом.

Скажіть, а чи правда, що від води худнуть?

Немає ніяких наукових даних доводять, що прийом води сприяє схудненню. Але, ми завжди призначаємо достатню кількість води при схудненні. Чому? Тому що продукти обміну жирних кислот, які втрачаються при схудненні, виходять з організму через печінку. І якщо людина не п’є достатньо води, то в печінці відбувається утворення жовчних каменів. Тому, той, хто часто сидить на дієтах, не дотримуючись питний режим, може втратити вагу, але придбати камені в печінці. Вихід один — пити сиру воду.

Скільки пити, як часто, до або після їжі?

Тут важливо не стільки велика кількість води, скільки рівномірний її надходження. Був випадок, коли жінці сказали пити два літри води в день. Вона випила за один прийом і померла. Гідравлічний удар, смерть.

Пити до або після їжі або під час? Запивати їжу, як нас вчили в дитинстві — не можна. Справа в тому, що під час прийому їжі шлунок починає виділяти певні ферменти для перетравлення. Якщо випити води, вона змиє ці ферменти і процес проходитиме мляво. Якщо організм здоровий, ферменти виробляються швидко, шкоди особливого від води немає. Але якщо травлення слабке, жінка сидить на Мезим або Фесталь, при цьому запиває їжу водою або чаєм, вона гарантовано псує собі шлунок. Тому воду краще пити невеликими ковтками за 20 хвилин до їжі, потім через годину після їжі і по склянці протягом дня. Скільки вам потрібно випити води — підкаже ваш організм. Він знає, що йому потрібно і до цього варто прислухатися.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *