Схуднення

Експерти назвали найперше правило на шляху до схуднення

Дослідження японських учених з Університету Киюшу підтвердила: рада приймати їжу повільно і вдумливо дійсно сприяє схудненню. Між швидкістю поглинання їжі та схильністю до ожиріння існує прямий зв’язок, констатували у підсумку фахівці.

Автори проекту проаналізували дані 60 тисяч пацієнтів з діабетом 2 типу, які проходили медичні обстеження в період з 2008 по 2013 роки. Лікарі стежили не тільки за змінами здоров’я, – також фіксувалися деталі образу життя людей, в тому числі пов’язані з їжею звички.

Вчені звернули увагу, що серед пацієнтів проявилися три типи їдців: віддають перевагу є дуже швидко, з середньою швидкістю, а також повільно. Аналіз усіх виявлених за час проекту даних показав: вага людини тісно пов’язаний з тим, як він поглинає їжу.

Дослідники вважають, що у людей, які звикли швидко з’їдати запропоновану їм порцію, мозок не встигає обробляти інформацію про настання насичення. Коли нейронні сигнали ситості обробляються мозком в потрібній мірі, щоб людина перестала поглинати їжу, виявляється, що до цього моменту з’їдено вже багато. Таким чином відбувається регулярне переїдання і набір ваги. Люди, які їдять повільно, від цього захищені, – їх мозок сигналить про насичення при малих обсягах їжі.

«Порівняно з швидкими їдцями у людей з нормальною швидкістю поглинання їжі ризик ожиріння був на 29% нижчим. Серед тих, хто звик їсти повільно, цей ризик виявився знижений ще більш значно – на 42%. Також ми виявили, що окружність талії у нормальних і повільних їдців у середньому менше, ніж у швидких їдців, на 21 і 41 сантиметр відповідно», – повідомили вчені в публікації журналу BMJ Open.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *