Корінь імбиру для схуднення
Схуднення

Корінь імбиру для схуднення

Корінь імбиру з’явився в європейському світі порівняно недавно , а в Китаї , Японії та Індії знають про його користь вже десятки тисяч років. Японці додають маринований імбир до суші для того , щоб захиститися від бактерій , які можуть бути присутніми в сирих продуктах. У традиційній китайській медицині імбир використовується для полегшення кашлю.

Корінь імбиру для схуднення

Користь імбиру застосовується у профілактиці та лікуванні виразкової хвороби , простудних захворювань і поліпшенні мозкового кровообігу , а також нормалізації жирового обміну .

Деякі корисні властивості імбиру застосовуються для схуднення , завдяки вмісту в ньому незамінних амінокислот. Вони грають важливу роль в правильному обміні речовин , значить , при регулярному застосуванні імбиру , нормалізується жировий обмін – жири, що надходять в організм , краще засвоюються. Використовуючи це якість імбиру , можна додати його в сушеному або маринованому вигляді в м’ясні чи рибні страви. Так само для засвоєння жирів можна використовувати імбирний чай.

Імбир прискорює обмін речовин і допомагає при схудненні. Наприклад , можна приготувати напій , нарізавши корінь імбиру і уклавши в термос. Залити імбир гарячою водою , настояти і пити протягом дня .

Або нарізати корінь імбиру на дрібні шматочки і залити чистою водою , потім довести до кипіння і варити 15 хвилин на середньому вогні. Після цього напій охолодити і за бажанням додати мед або лимонний сік. Наприклад , голлівудські зірки додають у такий імбирний напій м’яту або мелісу .

Імбирний чай можна приготувати в поєднанні з часником. Береться імбир , часник , вода в пропорції 1:1:20 . Приготований чай настояти протягом 15 хвилин , після цього фільтрувати і пити протягом дня .

Навіть якщо ви не прагнете схуднути , завжди можна заварити зелений або чорний чай з імбиром , додавши мед . Не рекомендується пити імбирний чай перед сном , так як імбир бадьорить.

Можна використовувати корінь імбиру для приготування салатів. Наприклад , з’єднавши такі інгредієнти:

1 . Один корінь імбиру , селеру і натерта апельсинова кірка ,

2 . Цукровий буряк ( запечена в духовці) і лимонний сік ,

3 . Свіжа морква .

Для того , щоб корінь імбиру зберіг всі свої корисні властивості , важливо правильно його зберігати. Свіжий імбир можна зберігати в холодильнику не більше тижня , а сухий – до 4 тижнів . Не можна використовувати целофановий пакет. Коли ви чистите корінь імбиру , майте на увазі , що найкорисніші мінеральні речовини зберігаються відразу під шкіркою , очищайте його якомога тонше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *