Про користь зеленої кави

Зелена кава — це натуральна сира кава, яка ще не піддавалася обжарюванню. Тим не менш, його можна варити як звичний нам чорний кави. Купити зелену каву у вільному продажу досить проблематично. Однак можна придбати його в інтернет-магазині або замовити в спеціалізованих бутіках, торгуючих чайно-кавової продукцією. Ціна зеленої кави в кілька разів вища звичайної чорної кави. Пов’язано це, мабуть, зі зростаючою популярністю, а також відсутністю її на вітчизняних прилавках, хоча, по суті, зелена кава — це напівфабрикат, тобто необсмажена кава.

Корисні властивості

Достовірно відомо, що в зеленій каві міститься велика кількість антиоксидантів, вітаміни і амінокислоти, і їх тут набагато більше, ніж у чорній каві. Крім того, в зеленій каві міститься хлорогенова кислота, яка відсутня в обсмаженій каві, так як вона руйнується при високій температурі.

green-coffee-weerd-beans

Хлорогенова кислота сприяє ефективному розщепленню жирів, що знайшло своє застосування зеленої кави для схуднення. Хлорогенова кислота підсилює утилізацію жирів до 47% порівняно зі звичайною кавою, яка допомагає позбавитися від зайвої ваги на 14% на місяць. Однак недостатньо лише вживання зеленої кави, для посилення ефекту необхідне фізичне навантаження.

Речовини, що містяться в зеленій каві, підвищують тонус організму і мозкову активність. Зелена кава не протипоказаний вагітним жінкам у зв’язку з малим вмістом кофеїну, кількість якого збільшується в міру обсмажування зерен.

Використовують зелену каву не тільки в якості напою, але також для SPA-процедур, які можна проводити і в домашніх умовах. А саме — обгортання зеленою кавою. Для процедури роблять кашку з запарених окропом перемелених кавових зерен, яку наносять на проблемні зони (стегна, живіт, сідниці) і обертають харчовою плівкою на 30 хвилин. Потім плівку знімають, кашку змивають і наносять антицелюлітний крем.

З зеленої кави виготовляють екстракт зеленої кави, який застосовують всередину (капсули) або зовнішньо (рідина). Екстракт зеленої кави — це концентрат всіх біологічно активних речовин, що містяться в зернах, тому в даному вигляді він в рази активніший.

045635774643-500x500

Як готувати зелену каву

Зелену каву можна вживати в обжареному або необсмаженого вигляді. Причому обсмажити його можна самостійно вдома на сковорідці (якщо немає ростера) до того ступеня обсмаження, яке вам подобається. Щоб приготувати зелену каву необхідно спочатку зерна перемолоти в кавомолці. Далі каву варити звичним для вас способом. Потрібно відзначити, що смак і аромат зеленої кави відрізняється від звичного смаку чорної кави.

Приготувати зелену каву можна різними способами: в кавоварці, в кавомашині, під френчпресс, в турці. Для приготування кави в турці, попередньо дрібно перемелену каву насипають в турку в кількості 2 чайні ложки і заливають холодною водою, потім ставлять на вогонь і доводять до кипіння, але не кип’ятять. Як тільки кава починає закипати, її потрібно зняти з вогню. Така маніпуляція проробляється кілька разів.

Все просто при використанні кавомашини: зерна засипають в резервуар, виставляють режим фортеці і обсягу, натискають на «пуск». Усе також просто при використанні кавоварки, тільки в цьому випадку зерна потрібно перемолоти в кавомолці.

Для френчпресса використовується кави крупного помелу, який заливають окропом і настоюють 10-15 хвилин. Потім поршень з фільтром опускають вниз і відокремлюють кавову гущу від напою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *