Схуднення

Швидкі і повільні вуглеводи: які продукти нам не потрібні

Якщо ви дивилися фільм «Диявол носить Prada», ви вже знаєте, що від вуглеводів товстіють, і що дівчині 48 розміру їсти булочки не варто.
1000195.jpg
Щоб продовжити цю важливу для всіх тих, хто худне думку, потрібно уточнити, що шкідливими для фігури виявляються тільки швидкі вуглеводи, ті, які наш організм розщеплює швидко, стрімко перетворюючи їх в глюкозу, а потім і в підшкірний жир.Швидкі вуглеводи ми отримуємо з:
– виробів з борошна вищого сорту (булки, піца)
– цукру
– кондитерських виробів
– меду
– деяких фруктів (банани, виноград, диня, кавун, хурма)
– солодких газованих вод
– майонезу

Всі ці продукти категорично не можна їсти під час дієти. При їх вживанні в крові різко піднімається рівень цукру, надлишки якого організм перетворює в підшкірний жир.

Якщо ви хочете залишатися стрункою і не поправлятися, потрібно, по можливості, замінити швидкі вуглеводи на повільні.

Що таке повільні вуглеводи?

Для вилучення цукрози з повільних продуктів, організм змушений запускати складні біохімічні процеси, які займають багато часу. Рівень цукру в крові зростає повільно, поступово, і витрачається виключно на підживлення м’язів, мозку і внутрішніх органів.

Продукти, які складаються з повільних вуглеводів, це:

– цільнозернові крупи (гречка, бурий рис)
– цільнозерновий хліб
– помірно-солодкі фрукти (вишня, ківі, грейпфрут, апельсин, абрикоси, яблука, персики, чорна смородина)
– овочі (капуста, морква, огірки, помідори, броколі і т.д.)
– гіркий шоколад
– картопля
– вино
– томатний сік, тощо

Допоможе глікемічний індекс:

Умовне поділ продуктів на повільні та швидкі вуглеводи відбувається на підставі глікемічного індексу. Це показник, який визначає, з якою швидкістю з продукту засвоюється цукор, і як швидко наростає рівень цукру в крові. Якщо глікемічний індекс продукту вище 40, значить ви будете поправлятися. Для прикладу, глікемічний індекс огірків дорівнює 15, а глікемічний індекс білого рису 72.

Дуже важливо в гонитві за стрункістю не відмовляти собі в вуглеводної їжі, тобто, не сидіти на одних білках, як вчать Кремлівська, Нью-Йоркська дієта та інші суворі білкові дієти. Без вуглеводів у вас буде псуватися настрій, вам буде холодно і некомфортно. Найбільш правильним буде замінити «погані» вуглеводи на «хороші».

Якщо раніше ви частенько балували себе макаронами, то актуально поміняти їх на вівсянку, гречку, бурий рис. Замість картопляного пюре краще приготувати овочеве рагу і т.д. Білий хліб замінити на цільнозерновий.

Дуже скоро, після того як ви зміните звички харчування, ви помітите як вага почне танути. Відмовляйтеся від швидких вуглеводів. І обов’язково перегляньте обов’язково «Диявол носить Prada», це зміцнить вас у ваших починаннях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *