Схуднення

Сир – відповідна їжа для схуднення

Сир – один з небагатьох продуктів, який практично не має недоліків і чудово підходить для різних дієт з метою схуднення.

З точки зору харчової цінності сир – справжня знахідка для тих, що худнуть.

soy-milk-glass

Кількість білка в 100 г продукту в середньому дорівнює 12 м, що цілком порівнянно з телятиною і свининою. Зате співвідношення білок/жир для нежирного (1,8%-ного) сиру в кілька разів менше.

Це означає, що при вживанні м’яса в навантаження до корисним 15 грам білка ви отримаєте майже 30 г жиру, а для сиру кількість жиру буде мінімальним.

Повністю знежирений сир (жирністю 0%), як і будь-які знежирені кисломолочні продукти, не можна рекомендувати не тільки для схуднення, але і для здорового харчування взагалі. Нашому організму для нормальної життєдіяльності потрібні жири. При повному їх дефіциті спостерігаються численні порушення аж до імпотенції у чоловіків, і нездатність завагітніти у жінок.

Тому, якщо їсти сир для схуднення, краще триматися золотої середини в діапазоні від 1,8% до 5% жирності.

Кальцію в сирі міститься 165 мг. Начебто не мало, але для порівняння, в кунжуті кальцію – 780 мг. До того ж, кальцій погано засвоюється, якщо сир не жирний. Тому, краще отримувати кальцій з інших продуктів, наприклад, із зелені і горіхів.

Глікемічний індекс сиру дорівнює 45, що робить продукт ідеальним варіантом для вечері після 18:00. Приготуйте собі на вечерю легкий салат з сиром 1,8-5% і зелених салатних листя з помідорками і огірками. Така вечеря не зашкодить фігурі.

На відміну від молока сир не містить лактозу (молочний цукор). Тому, він добре переноситься людьми з лактазною недостатністю.

Сир, як всі молочні продукти (крім сичужних сирів), входить в раціон так званих лактовегетаріанців – людей які приймають в їжу лише ті продукти тваринного походження, які були отримані ненасильницьким шляхом.

Ласуючи стравами з сиру, ви ніколи не будете мучити себе етичними думками.Скільки ж можна сиру є в день, якщо ви худнете? Потрібно орієнтуватися на загальну цифру в 25-50 г жиру в день, яку краще не перевищувати. Порахуємо, скільки можна собі дозволити з такими обмеженнями. Для сиру з 5%-ною жирністю потрібно з’їсти 500 г, щоб отримати в навантаження 25 г жиру (5% від 100 м = 5 г). У 2% сирі жиру ще менше. Навряд чи ви подужаєте півкіло сиру за день. 300 гр за день – в самий раз.

Сир можна їсти на сніданок як окрему страву, можна брати на роботу, якщо вам потрібні некалорійні перекуси. Якщо вам набридає смак сиру, збийте його в блендері зі свіжими або замороженими ягодами, вийде некалорійний білковий смузі. Можна збити сир з травами і спеціями, додати оливкову олію – вийде корисний сирний сніданок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *