Схуднення

Сироїдіння заради схуднення – плюси і мінуси для здоров’я

Якщо ви відмовляєтеся від термічно обробленої їжі, вважаючи, що найкращий спосіб наситити організм вітамінами і схуднути полягає в тому, щоб їсти все сирим, то можливо, ви і праві. Але медики кажуть, що це твердження вірне лише частково.

З точки зору надходження вітамінів і мінералів вживання їжі в сирому вигляді корисніше, але тоді організм недоотримує деякі речовини, які містять ті продукти, які при такому типі харчування в організм не надходять.

В процесі термічної обробки продукти, дійсно, втрачають до половини корисних речовин, вітамінів і мікроелементів, повідомляє журнал ЛедиХелз. Але між тим, часто саме термічна обробка здатна зберегти ваше життя.

Небезпека сирої їжі полягає в тому, що разом з нею в організм може потрапити інфекція. Віруси, бактерії, глисти з сирої їжі без будь-яких перешкод можуть потрапити в організм людини, де є всі умови, щоб ця шкідлива мікрофлора розвивалася, поступово порушуючи роботу всіх органів.

Відмова від білка може призвести до облисіння, а вживання сирої клітковини порушує травлення. Ступінь засвоєння сирих овочів і фруктів залежить від ступеня їх подрібнення. Погано пережована їжа шматками проходить по травній системі не переварюючи і не засвоюючи з-за того, що травні соки погано проникають між клітинами з’їденої їжі. Мета, яку переслідують люди, що переходять на сироїдіння схуднення не виправдовує проблеми, які можуть виникнути від тривалого відмови від обробленої їжі.

Організм постійно буде вимагати термічно оброблене м’ясо, каші, рідких страв. Відмова від цих страв впроваджує організм у стан стресу, в той час як їжа повинна приносити задоволення, а не бути тортурами для організму.

Якщо ви хочете схуднути і при цьому бути здоровим, треба їсти п’ять разів на день, але маленькими порціями. Збалансований раціон – гарантія вашої безпеки!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *