Як правильно сходити в ресторан

Похід до ресторану — це не лише смачна вечеря в хорошій компанії, але і можлива небезпека для фігури. Достаток страв пробуджує звірячий апетит, а у нібито «легких» стравах часто ховається не одна сотня зайвих калорій.

Как правильно сходить в ресторан
Як насолодитися вечерею в ресторані і при цьому уберегти фігуру від зайвих кілограмів, нам розповіла дієтолог Лідія Іонова.

Правило № 1: остерігайтеся соусів!

Найлютіші вороги худнуть — соуси на майонезній основі. «Вони дуже калорійні і абсолютно не корисні, оскільки містять« погані », насичені жири», — попереджає Лідія Іонова. — «Соуси на основі рослинної олії, хоча і більш корисні, але не поступаються за калорійністю майонезним. Тому будьте обережні ». Остерігатися потрібно і соусів з додаванням горіхів. А ось трави і приправи не принесуть фігурі ніякої шкоди.

Правило № 2: не всі «легкі» страви нешкідливі для фігури!

«Дуже шкідливі для фігури смажені в олії овочі і морепродукти. А взагалі будь-яку страву можна зробити «важким», приготувавши його у фритюрі », — каже дієтолог. Зайві калорії часто приховуються і в коктейлях: як у алкогольних, так і в безалкогольних. Аж надто багато туди додають цукру. Дієтичний овочевий салат можна за кілька секунд перетворити на блюдо підвищеної калорійності … просто заправивши його жирним соусом.

Правило № 3: замовляємо страви в правильній послідовності.

Починати вечерю Лідія Іонова радить із овочів: свіжих, відварених, запечених на грилі, приготованих на пару. «Вони не містять додаткових калорій, але дають відчуття ситості. Тільки пам’ятайте про підступні соусах! Попросіть подати їх окремо і використовуйте дуже помірно », — рекомендує фахівець. В якості гарячого підійдуть риба, пісне м’ясо, птиця. Але — приготовані без масла: тільки такі страви не заподіюють шкоди фігурі. Також тим, хто стежить за фігурою, краще не замовляти за вечерею крохмалисту їжу: спагетті, круп’яні страви, здобу і тістечка. Борошняні та солодкі десерти дієтолог радить замінити фруктами.

І, звичайно, важливо правильно вибрати кухню. Тим, хто піклується про фігуру, Лідія Іонова радить зупинитися не середземноморської. Ця кухня — одна з найкорисніших у світі і вже точно не жирна. У ній багато страв з риби та морепродуктів, овочів, а більшість соусів приготовані на основі кисломолочних продуктів. Сміливо йдіть в італійський ресторан, і замовляйте рибу, морепродукти на грилі з овочевими салатами, головне, без пасти.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *