Як зменшити калорійність страв

Харчуючись важкою жирною їжею, ми ризикуємо не тільки зіпсувати фігуру, але і отримати проблеми зі здоров’ям. Однак, це зовсім не означає, що потрібно відмовляти собі в задоволенні поїсти. Існує безліч хитрощів, що дозволяють «полегшити» меню, зробити його менш жирним і менш калорійним. Багато років наші читачі роками готують улюблені ситні страви, не підозрюючи, що калорійність легко можна знизити, навіть не змінюючи рецептури.

Як зменшити калорійність страв

Найважливішу роль відіграє спосіб приготування страв. Жарити на олії чи салі завжди збільшує калорійність. Енергетична цінність рослинної олії становить 900 ккал на 100 грамів. Для тих, що худнуть це явно зайве, тому краще використовувати сковорідку з антипригарним покриттям і готувати без масла.

Серед інших способів приготування їжі віддавати перевагу краще варіння, гасіння і запікання. Правильно приготовані тушковані і запечені страви виявляються дуже соковитими і приємними на смак. При цьому їх калорійність істотно нижче тих, які були обсмажені на маслі. Додавши улюблені приправи, ви отримаєте смачне низькокалорійне блюдо.

Якщо говорити про м’ясо, то дієтичний і одночасно самий смачний спосіб його приготування — смаження на вугіллі, коли весь жир стікає вниз. В домашніх умовах смажити на вугіллі неможливо, але виходом може стати Аерогриль. Цей прилад вытапливает зайвий жир з м’ясних продуктів. Вони готуються на решітці, а весь жир стікає на дно скляної колби. В Аерогрилі можна готувати без додавання олії, а страви виходять соковитими, з апетитною скоринкою.

Звертайте увагу те, з чого зроблені соуси і заправки. Замість того щоб рясно поливати овочевий салат олією, використовуйте лимонний сік. Замість майонезу можна додавати в салат, йогурт або маложирную сметану. А від майонезу краще відмовитися зовсім. Наша країна займає перше місце в світі по споживанню майонезу. Швидше за все, він є і у вашому холодильнику. Виключіть майонез повністю, і ваше щоденне меню стане менш калорійним.

В магазині завжди дивіться на етикетки і вибирайте продукти, що містять менше жирів. Особливо важливо звертати увагу на жирність молочних продуктів. Молоко, сметана і сир з різним вмістом жиру практично не відрізняються за смаком, зате істотно різняться калорійності. Знежирені продукти купувати не варто, вони, хоч і дієтичне, але зовсім не корисні. Щоб зберегти фігуру і здоров’я, купуйте продукти з мінімальним вмістом жиру.

Завжди обирайте дієтичні сорти м’яса. Свинина, курячі крильця — їжа не для тих, що худнуть. Ваші страви — куряча грудка, індичка, кролик, пісна яловичина.

Якщо варите борщ, нехай це буде легкий овочевий варіант. Супи вважаються дієтичною їжею, але і її можна зіпсувати жирним м’ясним бульйоном і ложкою 40% сметани.

Вибирайте правильні солодощі. Дієтичних солодощів не буває, але можна вибирати менш калорійні, наприклад, ягоди, фрукти, мармелад, пастилу, панакоту, морозиво без вафельної трубочки, чізкейк. Головне-триматися подалі від тістечок і тортів, в яких товстий шар жирного масляного крему намазав на тісто. Такий десерт перекреслить всі ваші зусилля по зниженню калорійності меню і запустить процес накопичення жирової маси.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *