Їмо знежирений сир і худнемо

Знежирений сир рекомендується в більшості дієт для схуднення. Це легкий і некалорійний білковий продукт. Його можна не тільки з’їдати на сніданок або вечерю, але і готувати безліч страв, наприклад, дієтичні сирники, запіканки, салати і овочеві рулети. За смаком вони будуть нічим не гірше, ніж зроблені зі звичайного жирного сиру.

 Їмо

Чим корисний знежирений сир для схуднення?

В самій назві є пояснення цінності цього продукту: в ньому немає жиру, а значить менше тих самих зайвих калорій, з-за яких ми гладшаємо.

Головна ж користь — у величезній кількості легко засвоюваного білка, цілих 22 гр на 100 гр. Навіщо котрі худнуть білок? Під час дієти або розвантажувального дня людина недоотримує калорії з їжею, змушуючи свій організм витрачати накопичені запаси жиру. Але разом власними жирами можуть витрачатися і власні білки. В тому числі ті, які надають шкірі пружність, а м’язам — силу. Якщо на дієті не вживати продукти, багаті білком, вага зменшиться, але одночасно шкіра стане в’ялою, а з-за ослаблених м’язів зсутулиться спина, відвисне попа і з’явиться животик. Нам важливо втрачати саме жир, а не м’язи. Тому білків з їжею повинне надходити багато.
Як приготувати знежирений сир будинку

Для отримання сиру в домашніх умовах знадобиться знежирене молоко. Найпопулярніший спосіб — закип’ятити його, додати куплений в аптеці розчин хлористого кальцію (10 мл на півлітра молока). Якщо вливати в гаряче молоко — воно створожится відразу, якщо в остигле — доведеться поставити ємність у тепле місце і почекати приблизно добу, щоб відбулося природне сквашивание. Після процідити через марлю, щоб відокремити сироватку. В обох випадках сир виходить жорстким, за зовнішнім виглядом схожий на зернистий.

Більш ніжний знежирений сир вийде, якщо молоко прокип’ятити і поставити в тепле місце для сквашування, не додаючи нічого. Знадобиться лише трохи більше часу, щоб на поверхні утворився щільний згусток, який потім треба процідити.

Найпростіший спосіб — купити готовий в магазині. Натуральний знежирений сир — дрібнозернистий, прісний, з легкою кислинкою. Звертайте увагу на назву і склад: якщо написано «сирний продукт» або «сирна паста» — калорійність буде набагато вище за рахунок смакових добавок і крохмалю.
Що кажуть про знежирений сир дієтологи?

Незважаючи на корисні властивості знежиреного сиру, дієтологи радять вживати і інші знежирені продукти тільки в розвантажувальні дні або під час коротких дієт. Тому що невеликі кількості молочного жиру нам вкрай необхідні. По-перше, без жиру не засвоюється кальцій, підтримує міцність кісток і зубів. А адже в житті жінки і без жорстких дієт є періоди, коли кальцій активно витрачається: вагітність, грудне вигодовування, клімакс. І як же вберегти себе від карієсу і переломів?

Але це ще не все. Тривалий відмова від корисного жиру з молочних продуктів призводить до нестачі вітамінів Д, А та Е, до засмічення кровоносних судин бляшками бляшками. Тьмяніє погляд, стають ламкими і зацвітають нігті, висихає і втрачає здоровий колір шкіра, падає імунітет, знижується потенція.

Ось чому для тривалих дієт для схуднення корисніше, щоб знежирений сир чергувався з сиром 2.5 — 5% жирності. Калорійність 100 грамів знежиреного сиру у різних виробників коливається від 55 до 84 ккал, а 5%-ного зернового від 88 до 103 ккал. Якщо перерахувати на середню порцію 100-150 грамів, різниця виходить зовсім невелика.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *