Схуднення

Зелена кава і схуднення

Для нас, великих любителів напою, що бадьорить, поєднання «зелена кава» звучить дивно. Яка ще зелена? Що це за нововведення? Але нічого особливого в цьому словосполученні немає – це знає кожен бразилець. А сьогодні потроху дізнаються і співвітчизники, які використовують зелену каву для схуднення. Відгуки про такий варіант напою надихають все більшу кількість скидальників ваги. Прийшов час розповісти про це засобі і нам.

gallery_1_21_19730

На думку вчених, сприятливо позначається вживання зеленої кави для схуднення: відгуки приймаючих напій підтверджують слова вчених мужів, а значить, треба скоріше перейти до опису цього чудодійного продукту.

Користь зеленої кави

Ходять чутки, що в радянський час зелена кава не так вже рідко була присутня на прилавках країни. Але сьогодні таку дивину серед продуктів масового вживання не зустрінеш – всі п’ють розчинну каву або в зернах, і вся вона пройшла попередній процес обсмажування.

До речі, а в цьому і вся відмінність зеленої кави від будь-якого іншого – вона просто не обсмажена. У процесі обжарювання зерна кави набувають нових відтінків смаку, такі улюблені багатьом з нас: якщо засмажити зерна посильніше, з’явиться терпкий гіркий присмак (і велика кількість кофеїну), а якщо підсмажити каву лише злегка – у напою, приготованого з нього, буде м’який смак і такий же м’який тонізуючий ефект.

На жаль, але в процесі смаження в кавових зернах (як, загалом-то, і в усьому іншому) руйнується маса корисних речовин. І зелена кава, відгуки про яку все частіше можна відшукати на просторах Інтернету, це зовсім не напівфабрикат, не придатний до їжі. А цілком самостійний продукт, який можна (а іноді і навіть потрібно) вживати як цілющий напій.

Головна користь зеленої кави полягає в тому, що в ньому міститься 7% хлорогенової кислоти, що володіє властивістю розщеплювати жири під час затрачування організмом енергії. Ця кислота також називається екстракт зеленої кави, вона знижує рівень інсуліну, що є прекрасною профілактикою діабету.

До складу «грін кави», як його ще іноді називають, входять цінні антиоксиданти і вітаміни. Напій, приготовлений з несмажених зерен, сприяє підвищенню фізичної і розумової активності і при цьому майже не містить в собі шкідливий кофеїн.

Але і це не все властивості зеленої кави: вона залишається свіжою і ароматною протягом дуже довгого часу, тоді як обсмажений аналог досить швидко втрачає свій аромат і може навіть придбати гіркий присмак.

green_coffee__3

Головне – зберігати зелену каву в зернах в щільно закритому посуді в темному місці.

Крім того, з несмажених кавових зерен виготовляють Найцінніше масло, що володіє масою корисних властивостей. Масло зеленої кави – це прекрасний засіб для поліпшення стану шкіри, волосся, нігтів. За допомогою такої олії ефективно виліковують опіки, борються з целюлітом. Воно має живильними, зволожуючими і регенеруючі властивостями.

Зелена кава для схуднення

Після усього вищесказаного стає ясно, чим так цінна зелена кава для схуднення. Вона сприяє процесу спалювання жиру, прискорює метаболізм, захищає організм від шкідливої ​​дії вільних радикалів.

Команда вчених з університету Скрентона в Пенсільванії провела експеримент. 16 учасників-добровольців у віці від 22 до 26 років щодня приймали капсули з екстрактом зеленої кави протягом 22 тижнів. Всі добровольці страждали ожирінням. Інша група з такою ж чисельністю і проблемами приймала капсули з плацебо.

Добровольці не змінювали свого раціону харчування і не вводили ніяких фізичних навантажень. Ті, які приймали «грін каву» (відгуки добровольців і керівників експерименту будуть нижче), вживали його в різних дозах – від 700 до 1050 мг.

CHaukakau_108_big_1

У результаті було виявлено, що ті члени експериментальної групи, які вживали зелений кави, за 22 тижні схудли на 7,7 кг в середньому. А ті, що приймали плацебо, схуднути не змогли.

Ось вам і «грін кава» для схуднення. Відгуки керівників експерименту доводять, що хлорогенова кислота, яка міститься в такому кави, знижує засвоєння жиру і глюкози, що благотворно позначається на процеси прискорення метаболізму в організмі.

Як пити зелену каву? Автор експерименту Джо Вінсон рекомендує кілька капсул екстракту зеленої кави в день. Якщо поєднувати його прийом з дієтою та фізичними вправами, ефективність скидання ваги зросте на 46%, що є дуже і дуже непоганою підмогою в справі схуднення.

 

Зелена кава

 

Нещодавно отримали зелений кава – пачку зерен, чиста 100% робуста.За смаком – просто трава, боби змолоти, смак щодо приємний, хоча й на любителя – потрібно звикнути.

Збираємо матеріал по зеленій каві – що це таке і з чим його їдять. Як правильно обсмажити і приготувати зелену каву.

zelena-kava-i-shudnennya

Парадокс: кругом стільки кави, доброго і не тільки. Але ніхто не продає зелену каву в роздріб. Тільки обсмажену. Кажуть (думки з інтернету), що це слизька тема. Її не люблять постачальники і виробники кави. Чому? Тому що на біржі (у Лондоні чи в Нью-Йорку) зелена кава продається за ціною в середньому 5 умовних одиниць за кг. А в кінці виробничого ланцюжка, там, де ми вже ми купуємо каву, воно коштує від 150 грн. і вище. Виходить, що якщо є можливість, то потрібно їхати кудись в Колумбію і купувати зелену каву за 2 у.о. – Така її вартість, так би мовити, Ex Works (з місця роботи).

Але зелену каву дістати можна. І не тільки в Колумбії. Можна і в Києві. Можна пошукати в інтернет-магазинах. А потім обсмажити. На своїй власній обжарочній машині – сковорідці, або в печі. Спеціальні машини для обсмажування кави тепер теж можна купити, вони називаються ростери для обсмажування кави.

Каву на сковорідці можна дуже навіть добре смажити. Робиться це так: маленька сковорідка, кришка трохи менше, ніж верхній діаметр сковороди (щоб вона увійшла в сковороду, але не опустилася до дна) і дуже! маленький вогонь.

zelena-kava

У міру смаження сковорідку струшувати і стежити за ступенем обсмажування. Це трохи нагадує підсмажування насіння, але тільки з кришкою на сковороді.

Експериментуйте!

Каву можна смажити як у вигляді окремого моносорта, так і у вигляді купажу різних сортів.

При домашньому обжарюванні кави Ви можете комбінувати сорти, керуючись якими своїми міркуваннями і перевагами.

З часом зелена кава втрачає смакові характеристики, в першу чергу кислоту і має трав’янисто-деревний присмак. Чистота чашки теж втрачається, з’являється відчуття рили на язиці.

Краще смажити і пити її, поки кава свіжа.

 

Обжарка зеленої кави

 

Дуже важливо зерно просмажити і при цьому не спалити. Очевидно, що рівномірної ступеня обсмаження ви не досягнете, але це не страшно.

Після обсмаження сдуйте лушпиння і залиште кави на добу. На наступний день він буде пахнути зовсім по-іншому. Але при цьому необхідно зазначити, що тієї якості продукту, що досягається на професійному обладнанні, ви навряд чи не доб’єтеся.

shudnennya

Смажити каву треба уважно. Процес смаження впливає на смак напою, змінюючи кавовий біб і фізично і хімічно. Зменшення бобу у вазі (так як втрачається вологість), але зерна збільшуються в об’ємі, оскільки стають менш щільними. Щільність бобу також впливає на концентрацію кави і відповідно впливає на вимоги для упаковки.

 

Домашній коферостер – апарат для смаження кави в домашніх умовах.

 

Фактична жарка кави починається, коли температура в бобі досягає 200 °, хоча різні варіанти бобів відрізняються по вологості і щільності, і тому смажаться за різними нормами.

zelena-kava

Під час процесу смаження, відбувається карамелизация, оскільки інтенсивна висока температура руйнує крохмаль в бобі, змінюючи його на простий цукор, який і змінює колір бобу на коричневий. Сахароза швидко випаровується під час процесу смаження і може зникнути повністю. Під час смаження ароматичні масла, кислоти, і кофеїн слабшають, змінюючи аромат і смак; при 205 ° C, інші олії починають розвиватися. Одне з цих масел – caffeol, починає створюватися приблизно при 200 ° C, яке значною мірою відповідально за аромат кави і смак.

В Америці продаються апарати по обжарюванні кави напівпрофесійні і по 500 доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *