Сир по Дюкану

Знежирені молочні продукти є одним з елементів живлення під час дотримання цієї білкової дієти. Рецепт домашнього сиру по Дюкану включає невелику кількість інгредієнтів, тому приготувати його не складає труднощів.

Lukovyiy-sup-dlya-pohudeniya
Плавлений сир з сиру

Плавлений сир по Дюканов – високобілковий продукт, який можна їсти вже на етапі Атаки. Для його приготування візьміть 600 г сиру (він повинен бути сухим і знежиреним) і 40 мл молока жирністю 1.5%. Також будуть потрібні 1 ч.л. соди, половина норми солі і 2 яйця. Для додання пікантного смаку можете використовувати сухі спеції.

Покладіть сир в металеву миску, посипте содою і ретельно розітріть ложкою. Отриманою масою потрібно відстоятися (потрібно 1 годину). Потім додайте в масу яйця, спеції, молоко, кухонну або морську сіль. Руками вимісити масу до отримання більш-менш однорідної консистенції. Поставте посуд на водяну баню і прогрійте масу, постійно її помішуючи. У процесі теплової обробки частинки сиру повинні повністю розчинитися. Коли консистенція маси стане однорідною, перелийте її в формочку, дайте охолонути і поставте в холодильник.
Твердий сир з кефіру

Як приготувати сир по Дюканов? Запропонований нижче рецепт має в своїй основі кефір (1 л) і молоко (3 л). Обидва продукти повинні мати мінімальний відсоток жирності. Також вам будуть потрібні яйця (5 шт.) І сіль (її додавайте до смаку, в середньому на вказану кількість продуктів витрачається 3-4 ч.л.).

Молоко налийте у велику каструлю, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Яйця збийте з кефіром, влийте отриману масу в молоко, додайте сіль і на сильному вогні, помішуючи, доведіть до кипіння. Варити сир доведеться близько 5-7 хвилин (з моменту додавання яєчної маси) – сироватка повинна добре відокремитися від густої маси, тому час визначайте самостійно. Друшляк застелите складеною в кілька шарів марлею, вилийте в нього сирну масу. Встановіть друшляк над ємністю, щоб сироватка потроху стікала туди (потрібно близько чверті години). Краями марлі накрийте сир зверху, встановіть гніт (вага вантажу – близько 5-ти кг). Рідина буде виділятися протягом 5-ти … 6-ти годин. Сир покладіть в холодильник.
Адигейський сир в мультиварки

Читати ще :  Препарати для чищення печінки

Адигейський сир за рецептом Дюка цілком можна приготувати в мультиварці. Візьміть кисле молоко – 2 л (продукт повинен мати мінімальну жирність). Також вам будуть потрібні яйця (3 шт.) І близько 15 г солі. Налийте в чашу кисле молоко. Яйця збийте з сіллю в піну. Влийте їх у молоко, перемішайте силіконовою лопаткою. Увімкніть режим Випічка (оптимальний час теплової обробки – 25 хвилин). Сир відкиньте на друшляк, застелений марлею, зверху розташуйте гніт. Можете натерти отриманий брусочек крупною сіллю, а можете пропустити цей етап. Поставте сир в холодильник.

Сир по Дюканов може приготувати кожен – процес вкрай простий і не вимагає яких-небудь особливих навичок в кулінарії. Всі рецепти можна використовувати і в повсякденному харчуванні (без дотримання дієти).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *