Сочевиця , корисні властивості

Сочевиця – корисні властивості

Сьогодні ми розглянемо дуже важливе питання , присвячений корисним властивостям сочевиці . Що це за рослина , з чим його їдять і як воно впливає на організм людини. Ці та багато інших питань , читайте далі. Можна тільки віддалено собі уявити , як високо цінувалися корисні властивості сочевиці .

Сочевиця , корисні властивості

Включаючи різноманітні крупи і картоплю в раціон середньої людини , входять і бобові. Однак як ми їх використовуємо і які саме ? Найчастіше , з бобових , люди просто купують консервовану квасолю або горошок в баночках . Вони додають ці продукти в салати або в будь-яке інше блюдо. Але, є й інші культури , призначення , та й назва яких , відомо далеко не кожному. До таких , наприклад, відносяться маш і нут . Знання більшості обмежується тим , що так називаються якісь продукти харчування.

Приблизно також себе почувають і боби , які ще кілька століть тому були , мало не найпоширенішим продуктом у світі. У наш же час , мало яка господиня у своєму асортименті має рецепт з бобів . Корисні властивості сочевиці відомі ще з біблійних часів .

 

Поширеність та історія сочевиці

 

Однак з сочевицею справи йдуть не настільки плачевно. Люди знають цей продукт ще з давніх часів. Його вирощували в Єгипті , Західній Азії і навіть у Південній Європі і в легендах Старого Завіту , теж є згадки про сочевиці . Сочевиця дуже корисна для серця і необхідна для утворення нових клітин крові.

У Вавилоні сочевиця вважалася блюдом для багатьох , а в Єгипті нею не гидував навіть сам фараон (в одній з гробниць , виявлені залишки засохлого чечевичного пюре). У Греції , правда , цей продукт в їжу вживали більше жебраки, і він вважався найпоширенішим і основним в їх раціоні.

Читати ще :  Сухофрукти замість перекусу

Цікаво буде дізнатися , що ще в 19 столітті в Росії виростало величезна кількість сочевиці , якої вистачало і на експорт , і на внутрішні потреби. Сочевиця , була нейтральним продуктом , який споживався усіма станами , в незалежності від їх достатку.

Наприкінці 19го століття протягом двох років , була сильна посуха , яка погубила більшість злаків. Наприклад , пшеницю , жито , гречку та ячмінь . Тоді велика кількість людей , стали під загрозою голодної смерті. І тільки завдяки гарному врожаю сочевиці , великої кількості смертей вдалося уникнути , тому що сочевиця в ті роки вродила так , як давно не народила. З неї пекли хліб , виготовляли ковбасу і навіть іноді цукерки. Природа створила такий корисний продукт як сочевицю , для того , щоб людина до глибокої старості залишався здоровим. З сочевиці готують безліч різноманітних страв. Це супи та каші , пюре і салати , які дуже корисні і мають ніжний смак.

Відмінною рисою сочевиці , є те , що вона може рости практично скрізь : і на поганих землях , і на безплідних (наприклад , на схилах , на яких родючий шар змито ) . А догляд за нею був потрібний так само мінімальний – просто іноді прополювати і видаляти бур’яни. На Русі , сочевиця була переважніше будь-якого гороху або квасолі , бо вона містить стільки ж поживних речовин , як і вони , але вариться в рази швидше , що допомагало людям встигати на багато більше справ .

калорійність сочевиці

За калорійністю сочевиця ні крапельки не поступається гороху або квасолі . Деякі сорти сочевиці навіть містять в собі більше калорій , ніж всім відомі боби. Наприклад , в самому калорійному сорті , може міститися 310 ккал на 100г , а в самого не калорійному – 280 ккал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *