сочевиця

Сочевиця

Сочевиця – дрібне плоске насіння однорічного рослини сімейства бобових. Сочевиця багата рослинним білком , її вживають в їжу з доісторичних часів. Коричнева сочевиця (іноді її називають континентальною ) при тепловій обробці дає легкий горіховий аромат ; її часто додають у тушковане м’ясо і запіканки , а також у салати. Червону сочевицю використовують в азіатській кухні . Вона має легкий пікантний аромат , її додають в індійське блюдо дав . З сочевичної борошна печуть вегетаріанський хліб і пиріжки. Сочевицю продають у сухому або консервованому вигляді.

сочевиця

Сочевиця – одне з найдавніших культурних рослин. Її зерна археологи виявили у великій кількості в пальових будівлях бронзового століття ( на островах Біенского озера в Швейцарії) . Стародавні єгиптяни з сочевиці готували різні страви , випікали з сочевичної борошна хліб. У Древній Греції побутувала прислів’я: Розумна людина завжди добре готує свою сочевицю. У Стародавньому Римі сочевиця була дуже популярна , зокрема , як лікарський засіб.

Сортів сочевиці досить багато , найбільш поширені коричнева , червона , сочевиця , сорту « білуга » і Пюї .
Коричнева сочевиця варто, мабуть , на першому місці – в Америці , наприклад, саме з цього сорту готують супи з овочами і різними травами.

Червона сочевиця швидше за інших « сестриць » розварюється , тому її використовують , коли часу на приготування мало – буквально через 10-15 хвилин ви вже можете насолоджуватися ароматним гарячим блюдом з бобової «цариці ». Переварена червона сочевиця стане смачною поживною кашею.

Найдрібніші насіння сочевиці нагадують ікру , тому цей сорт назвали « білуга » – як ікра білуги , вони круглі і чорні.

А сама ароматна – Пюї (чорно -зеленого кольору). Ще її називають : сочевиця Французька зеленаяілі «темна строката ». Назва їй дав французьке містечко , де і вивели цей сорт сочевиці . Варити цю « царицю » доведеться довше всіх , зате вона улюблена кухарями складова різноманітних салатів – завдяки своїй пружності Пюї разваривается і зберігає свою форму навіть при перемішуванні і додаванні кислих соусів. Володіє яскравим смаком і пряним ( перцевим ) ароматом.
калорійність сочевиці

Читати ще :  Вегетаріанські роли

У сірої чечевіці містіться 106 кКал. Продукт не містіть жірів, что дозволяє вжіваті его людям, страждаючім Зайве вагою, альо в ньом є вуглеводі, Які дають трівале Відчуття сітості. У відвареної чечевіці 111 кКал. У смаженої сочевіці Всього 101 кКал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *