Суп для дієти

Суп для дієти

У зимовий час особливо приємно з’їсти тарілку гарячого супчику , який зігріє і збагатить запасом вітамінів. Як зварити суп , який буде на користь дієті , буде ситним , смачним ? Для чого нам потрібно їсти супи ?

Суп для дієти

Зазвичай суп багатий різними корисними інгредієнтами , це овочі , крупи , м’ясо , курка . Ми знаємо , що багато овочі втрачають вітаміни при варінні , але дослідження довели , що такі овочі як брокколі , моркву і кабачки збільшили антиоксидантні властивості в процесі варіння. Значить , ці овочі стануть більш корисними в супі.

Також і з томатами. У томатах присутній лікопен , який захищає організм від серцевих захворювань і пухлин. І після варіння томати більш корисні , ніж в сирому вигляді. Тим , у кого проблеми з шлунком , теж корисно з’їдати варені овочі , вони легше засвоюються , ніж в сирому вигляді.

А ті , хто знижує вагу , можуть з’їдати суп на обід і худнути. За дослідженнями американського університету Penn State , ті , хто їсть на обід супи , з’їдають на 20 % менше калорій , надовго залишаються ситими і не переїдають на вечерю. Це виходить з того , що рідина у вигляді супу краще заповнює шлунок і залишає надовго відчуття ситості. Додавши до такого обіду осетинський пиріг , ви отримаєте масу задоволення , адже недарма кажуть , що на Кавказі найбільше довгожителів , значить вони знають толк в живильному та корисної їжі . Осетинський пиріг може бути з будь-якою начинкою , а значить до обіду додасться і велика доза вітамінів з овочів і грибів. Замовити такі ласощі додому , ще зручніше , адже свіжий і ароматний пиріг краще , ніж хліб куплений в магазині.

Додаючи до свого обіду суп , вибирайте також різні добавки. Наприклад , крупи або темний неочищений рис , це дасть додаткові мінерали і вітаміни , харчові волокна. Для зменшення калорійності , додаючи куряче м’ясо в суп , зніміть жирну шкірку , а коли підсмажуєте цибулю або моркву , додавайте масло по мінімуму.

Читати ще :  Дієта Олени Анісімової

Обов’язково додайте овочі , виконуючи рекомендації дієтологів про п’ятиразове вживанні в їжу овочів і фруктів. Так як фрукти наповнені цукром , більшу увагу для дієти приділяється овочам . Через супи ви отримаєте різнокольорові овочі , а з ними вітаміни , мінерали , антиоксиданти для зміцнення вашого імунітету , особливо в зимовий час.

Коли ми варимо корисний суп , важливо не перегнути палицю з сіллю , не додавати ароматизатори , добавки до супів , які містять некорисні консерванти , підвищують вміст натрію. Така добавка як глютамат ( Monsodiom Galotomate ) може викликати побічні ефекти , такі як мігрень , нудота , блювота. Віддавайте перевагу супів на овочевому і курячому бульйоні.

При схудненні краще відмовитися від супів з жирними вершками і сиром , замініть їх низькокалорійними вершками або молоком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *