Суші-дієта

Про те, що страви японської кухні корисні, кажуть багато дієтологів. Знаменита суші-дієта має всі шанси завоювати і ваше визнання.

Woman Measuring Waist ca. 2001
Коротко про користь дієти

Чим же так приваблює нас дієта? Весь секрет криється в користі інгредієнтів, що використовуються для приготування суші. Рис містить складні вуглеводи, що забезпечують тривалий приплив енергії. Цей злак є адсорбентом – він очищає організм від шкідливих накопичень – шлаків і токсинів. Рис включає до свого складу калій – речовина, що сприяє виведенню зайвої вологи і нейтралізує дію солі. Вітаміни групи В, присутні в рисі, зміцнюють нервову систему, поліпшують стан нігтів, шкіри і волосся. Рис відмінно поєднується з будь-якими продуктами, оскільки володіє нейтральним смаком.

Дари моря містять легкозасвоюваний білок і омега-3 жирні кислоти. Така їжа знижує ризик серцевих нападів, підвищує витривалість, підсилює імунну систему, позитивно впливає на роботу мозку. До всього іншого, багато морепродукти вважаються афродизіаками – вони позитивно впливають на потенцію і на лібідо. Водорість норі містить високу концентрацію йоду, кальцію, заліза та інших мінеральних речовин. Завдяки цьому даний продукт позитивно впливає на кровоносну систему і на стан кісткової тканини. Йод необхідний для правильної роботи щитовидної залози і для підтримки активної мозкової діяльності. Водорості багаті вітамінами A, Д, групи В, завдяки чому позитивно впливають на стан шкіри, слизових оболонок, зубів, кісток і волосся.

Васабі – пікантна пекуча приправа, що володіє дезинфікуючими властивостями і нищівна шкідливі мікроорганізми. Плід авокадо містить корисні мононенасичені жири, які допомагають знизити рівень холестерину в крові. Оскільки даний продукт має у своєму складі речовини-антиоксиданти, його варто вживати для профілактики онкології і для запобігання передчасного старіння. Огірок – корисний низькокалорійний овоч, який сприяє очищенню кишечника і виведенню зайвої міжклітинної рідини. Він містить магній, залізо, фосфор, калій, цинк, а також вітаміни С, Е і групи В.
Схема схуднення

Кожна порція суші містить близько 60-90 ккал. Дієта дозволяє вживати різноманітні види суші, розподіляючи їх за кількістю в порядку убування.

Читати ще :  Що ще ви не знали про дієту?

• Сніданок і другий сніданок: 8 ролів суші на 2 трапези
• Обід і полудень: 6 ролів суші на 2 трапези
• Вечеря: не більше 4-х ролів суші

Крім суші можна вводити в раціон салати, сашимі, місо-супи. Рідкий раціон представлений водою без газу і зеленим чаєм.

Дієтологи попереджають: одні лише роли не можуть забезпечити всіх потреб організму. Не варто дотримуватися дієти на суші занадто довго – розумна межа – 1-2 дні. Якщо ви плануєте худнути і довше, включіть в раціон овочі, фрукти, кисломолочні продукти. Важливо пам’ятати, що суші – досить важка їжа. Вранці (на порожній шлунок) це специфічне блюдо їсти не рекомендується.
Відгуки

Суші-дієта допомагає схуднути, не страждаючи від голоду. На жаль, підходить вона далеко не всім, та і японська кухня подобається не кожному.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *