Вегетаріанське щі

Це ситне блюдо користується популярністю не тільки під час дотримання постів. Вегетаріанські щі неймовірно смачні і до того ж вельми економічні, тому часто входять в наш повсякденний раціон.

Ugol-dlja-pohudenija
З квашеної капусти

Цей рецепт вегетаріанських щей популярний у тих, хто любить пікантну кислинку. Для приготування страви вам будуть потрібні овочі: квашена капуста / цибуля / морква / корінь селери (500 г / 1 шт. / 2 шт. / 100 г). Також візьміть томат (30 г), пісне масло (70-80 мл) і трохи борошна. Норма рідини на це кількість інгредієнтів – 1-1.5 л. Сіль і приправи – за смаком.

Віджату від зайвої соку капусту помістіть в каструлю, додайте трохи сушеного кореня селери, налийте 1 ст. рідини (овочевого відвару, води), додайте пасту, трохи підсолодите, перемішайте і готуйте на повільному вогні. Підсмажте на пісному маслі різаний лук, терту моркву, тертий корінь селери. Додайте зажарку в каструлю з капустою через 15 хвилин після того, як поставили її на вогонь. Коли капуста буде майже готова, влийте бульйон, підсолити, приправте, варіть 10 хвилин. На пісному маслі обсмажте борошно, долийте трохи відвару з каструлі, добре розмішайте. Вилийте соус в каструлю, перемішайте. Через 5-10 хвилин вимкніть нагрів, додайте зелень.
З свіжої капусти

Ці щі ви будете варити зі свіжої капусти / картоплі / лука / моркви (350 г / 3 шт. / 1 ​​шт. / 1 ​​шт.). Для приготування засмажкою використовуйте пісне масло і томат (3-4 ст.л. / 1 ​​ст.л.). Норма рідини – 1-1.2 л. Норма солі і приправ визначається індивідуально.

Капусту поріжте шашечками, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою, картопля – кубиками. У киплячу воду покладіть картоплю. Після закипання додайте капусту. Варіть на слабкому вогні. Поки овочі киплять, нагрійте сковороду, підсмажте на пісному маслі цибулю, моркву, заправте томатом, додайте трохи відвару і тушкуйте. Коли картопля стане м’яким, покладіть в каструлю зажарку, приправте, посоліть. Після закипання зніміть каструлю з плити.
З щавлю (в мультиварки)

Читати ще :  Які продукти викликають прищі

Візьміть 300 г свіжого щавлю і 200 г свіжої зелені, 3 картоплини, моркву і цибулину. Норма рідини – 750 мл, норма жиру – 2 ст.л., кількість солі і асортимент приправ визначаються індивідуально.

Овочі почистіть, поріжте, покладіть в чашу, залийте водою, додайте олію, приправи сіль. Увімкніть режим Суп на 40 хвилин. Щавель і той асортимент зелені, який ви обрали, переберіть, промийте, видаліть стеблинки, а все інше поріжте. За 3-5 хвилин до закінчення режиму додайте зелень в чашу.
З квасолею

Для приготування таких щей візьміть консервовану квасолю і квашену капусту (200 г / 300 г). Також вам будуть потрібні цибулю і моркву (по 1 шт.), Свіжі томати і картоплю (по 3 шт.). Норма рослинного масла – 3 ст.л., норма рідини – 1.5 л. Для додання пікантного смаку використовуйте лавр і сухі приправи. Сіль і цукор додавайте до смаку.

Квасоля відкиньте на друшляк. У каструлі доведіть до кипіння воду, покладіть брусочки картоплі. У жаровні тушкуйте на пісному маслі отжатую від соку капусту (додайте трохи цукру). На сковороді підсмажте цибулю, терту моркву, через деякий час додайте протерті до стану пюре томати, тушкуйте, перекладіть в каструлю з картоплею. Туди ж відправте капусту, квасолю, лавр, приправте, посоліть, варіть 5-7 хвилин.

Вегетаріанські щі приготувати нескладно – ви цілком можете привнести в рецепт щось нове.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *