Вегетаріанські голубці

Найчастіше голубці мають м’ясну начинку – саме в такому вигляді дане блюдо знайоме широким масам. Вегетаріанські голубці також заслуговують на увагу – великою їх плюсом є різноманітність компонентів.

uprazhneniya-dlya-pohudeniya-bokov-604x272


З грибами і рисом або гречкою

Цей рецепт вегетаріанських голубців дозволяє отримати ситне і дуже смачна страва. Вам будуть потрібні печериці (0.5 кг), капуста, 1 ст. рису або гречки, цибулина і моркву. Інші компоненти страви – пісне масло без запаху (близько 50 мл), томат і борошно (по 2 ст.л.), приправи і 500 мл води. Для приготування овочевої подушки використовуйте цибулю, моркву, болгарський перець (по 1-2 шт.).

У капусти виріжте качан, розберіть качан на листочки. Опустіть їх в гарячу воду приблизно на 15 хвилин (листочки повинні стати напівпрозорими, але не перетворитися на безформну масу). Замість теплової обробки можете використовувати холод (морозильну камеру), але в цьому випадку готувати листочки доведеться завчасно. У кожного листочка зріжте жорстку прожилку. Рис (гречку) зваріть до напівготовності, пластинки грибів підсмажте на пісному маслі, додавши різаний лук і терту моркву. Додайте отриману масу до рису, приправте, посоліть. Приготуйте соус, підсмаживши на невеликій кількості олії борошно, а потім розбавивши водою і додавши томат. Приправте закипілий соус. Підсмажте окремо цибулю з морквою і болгарським перцем.

Сформуйте голубці. Для цього викладайте кожен лист на дошку, злегка пропрасовуйте його качалкою, щоб він став більш еластичним. Уклавши порцію начинки, звертайте лист конвертиком (можете згорнути трубочкою і подоткнуть краю всередину). У товстостінну жаровню укладіть частина обсмажених овочів, зверху покладіть частину голубців, знову покрийте овочами. Далі розташуйте залишилися голубці, залийте соусом. Запікайте близько півгодини (200 градусів).
Ледачі голубці

Читати ще :  Цукрозамінник «Фіт Парад»

Замочіть соєве м’ясо (100 г) в підсоленій гарячій воді. 400 г адигейського сиру роздавите виделкою. Цибулю дрібно поріжте, а морква – натріть на тертці (візьміть по 2 шт. Того й іншого). Капусту (800 г) дрібно наріжте. Обсмажте сир разом з соєю на пісному маслі (процес займе близько 10-ти хвилин). Додайте цибулю і моркву (ще 10 хвилин). З’єднайте всі з вареним рисом (1.5 ст.). Приправте, додайте трохи олії, залиште настоюватися. Капусту приваріть в присолені воді (7-10 хвилин), відкиньте на друшляк, потім з’єднайте з начинкою. При необхідності загустіть масу невеликою кількістю борошна. Сформуйте округлі голубці. Викладіть їх у змащену вогнетривку форму, відправте в духовку на 15 хвилин (200 градусів). Приготуйте соус з 30 мл олії, 150 г сметани, 250 мл води і 2 ст.л. томата. Приправте його, кип’ятіть 5 хвилин. Залийте соус в форму з голубцями. Печіть ще 20 хвилин.
З сочевицею і пекінською капустою (в мультиварки)

Відваріть 200 г сочевиці. Підсмажте в режимі Випічка цибулю, моркву і солодкий перець (за 1 шт. Кожного овоча). Додайте сочевицю. Приправте, додайте рубану зелень. Пекінську капусту розберіть на листочки, опустіть їх ненадовго в окріп. Потовщення зріжте. Сформуйте голубці, як зазначено в першому рецепті. Викладіть в змащену чашу, залийте соусом (використовуйте будь-який з наведених вище). Готуйте в режимі Гасіння 40 хвилин.

Вегетаріанські голубці – страва, досить витратний за часом, але ваша праця повністю себе окупить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *