Вегетаріанські пельмені

Вегетаріанство – це зовсім не привід відмовлятися від звичних страв. Рецепт вегетаріанських пельменів повністю виключає м’ясну складову, але страва від цього лише виграє.

диета-для-быстрого-похудения-к-лету
Пельмені з капустою

Замісити тісто з 3-3.5 ст. борошна, води (1.5 ст.) і солі. Накрийте його рушником або плівкою. Щоб приготувати начинку, використовуйте 500 г брокколі, морква, 50 мл оливкової олії. Суцвіття капусти відваріть, дайте трохи охолонути і перетворите в пюре. На маслі підсмажте терту моркву, додайте до неї капустяну масу, приправте, зніміть з вогню.

Тісто розташуйте на пріпиленний борошном поверхні, розкачайте (оптимальна товщина пласта – 3-4 мм), видавіть чарочкою заготовки. Злегка притисніть кожну заготовку рукою, в центр покладіть по 1 ч.л. начинки, защипніть краю, а потім з’єднайте разом кінчики. Якщо хочете прискорити процес, то можете скористатися Пельменниці. Розкачайте 2 пласта. Один покладіть на присипану борошном Пельменниці, пальцями сформуйте поглиблення, викладіть туди порційно начинку. Накрийте другим шаром тіста. Прокатайте заготовку качалкою, а потім витрусити отримані пельмені.

У каструлі досить великого обсягу закип’ятіть воду, підсолити, покладіть лавровий лист. Порціями варіть пельмені (5 хвилин з моменту закипання). Заправте їх підсмаженою на олії цибулею.
Пельмені з грибами

Просійте борошно, формуючи гірку (норма борошна – 250 г). У центрі зробіть поглиблення, вбийте яйце, влийте 100 мл холодної води, посоліть. Можете додати 0.5 ст.л. пісного масла. Замісити еластичне тісто, дайте йому відстоятися. Якщо ви дотримуєтеся строгих обмежень, то при приготуванні тіста можете не використовувати яйце.

Для приготування начинки використовуйте свіжі гриби (300 г). Почистіть їх, трохи приваріть для отримання грибного відвару, вийміть, остудіть, поріжте. На сковороді нагрійте 2 ст.л. масла, підсмажте цибулю, потім додайте гриби, приправте, тушкуйте до випарювання рідини, подрібніть блендером. Готуйте пельмені так само, як зазначено в першому рецепті, але замість води використовуйте для варіння грибний відвар.
Пельмені з сочевицею

Читати ще :  Користь квашеної капусти

Для приготування тіста використовуйте нежирне молоко і вершкове масло (якщо практикуєте лактовегетаріанство). Веганам і строгим вегетаріанцям доведеться задовольнятися водою і олією. Вам потрібно 300 мл рідини і 70 г жиру. Норма борошна – 2 ст. Рідина, посоліть, додайте жир і половину борошна, перемішайте до зникнення грудочок. Поставте на вогонь, і, помішуючи віночком, заваріть (будуть з’являтися грудочки, тому вимішувати потрібно інтенсивно). Зніміть з вогню, додайте борошно, замісити тісто (спочатку в каструлі, а потім перекладіть на стіл).

Для приготування фаршу вам буде потрібно 500 г зеленої сочевиці, 250 г рису, 2-3 моркви, приправи (кумін, асафетида, мелений перець), сіль і жир. Сочевицю замочіть на 12 годин, заливши водою в пропорції 1: 2. Потім відкиньте її на друшляк, щоб зайва волога скла. Переробіть розбухлу сочевицю за допомогою блендера. Рис зваріть, моркву натріть на тертці і підсмажте на олії, додавши спеції. Рис переробіть блендером (злегка, не до однорідної маси). З’єднайте рис, морква, сочевицю, сіль. Готуйте пельмені так само, як зазначено в першому рецепті.

Вегетаріанські пельмені, безумовно, мало схожі на м’ясний варіант, але це не робить їх менш смачними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *