Вегетаріанські салати

Багато людей, що стежать за своїм здоров’ям, максимально обмежують споживання м’яса або зовсім від нього відмовляються. Рецепти вегетаріанських салатів дозволяють урізноманітнити меню, забезпечують цінними поживними елементами.

1425741983_pravilnaya_dieta_dlya_pohudeniya
Салат з квасолею

Багато вегетаріанські салати без майонезу мають у своєму складі квасоля. Для приготування цієї страви візьміть редьку, моркву, цибулю (по 1 шт.). Також буде потрібно 250 г готової до вживання квасолі. Для заправки використовуйте пісне масло і перець.

Лук підсмажте на пісному маслі, посоліть. Очищену редьку натріть, з’єднайте з цибулею. Сиру моркву натріть на тертці для корейського салату, посоліть, приправте перцем. Квасоля заздалегідь відваріть або використовуйте консервований продукт. Всі з’єднайте, приправте олією.
Салат з ананасом

Цей смачний салат відмінно насичує. Вам потрібно 100 г рису, по 200 г печериць і консервованих ананасів, цибулина і зелень. Також використовуйте 20 мл олії і трохи соєвого майонезу.

Рис зваріть (не забудьте посолити), промийте холодною водою, дайте рідини стекти. Ананаси обсушити від сиропу, поріжте кубиками, зелень дрібно порубати. Цибулину Очистіть, поріжте і підсмажте на пісному маслі. Гриби почистіть, поріжте, покладіть до цибулі і смажте до випаровування рідини. Приправте, посоліть. На блюдо покладіть шар рису, змастіть соєвим майонезом. Наступні шари – гриби, ананаси, майонез, зелень. Салат повинен настоятися протягом 20-ти хвилин, після чого його можна подавати.
«Шуба» з норі

Вегетаріанські салати на святковий стіл: які рецепти користуються найбільшим попитом? Однозначну відповідь дати складно, але багатьом людям дуже подобається вегетаріанська «шуба». Цей салат готують на основі морських водоростей – норі. Для приготування страви візьміть по 800 г овочів (картоплі, буряка, моркви), по 300 г адигейського сиру і норі (морської водорості). Також візьміть кілька волоських горіхів. Для заправки використовуйте соєвий майонез і сметану. Набір приправ: кориця, коріандр, мускат, мелений перець.

Читати ще :  Щодня на столі

Овочі зваріть, остудіть, почистіть, натріть на тертці в окремі ємності, в кожну додайте сметану, сіль і спеції. До бурякової маси додайте роздроблені ядра горіхів. Сир подрібніть, використовуючи дрібну тертку. Водорості помийте, поріжте. Почніть викладати шари (по половині наявної кількості), змащуючи кожен з них соєвим майонезом (картопля / норі / сир / морква / буряк). Викладіть залишився кількість продуктів, чергуючи шари в тій же послідовності.
Салат з авокадо

Ця страва дарує цікаве поєднання смаків – вам потрібно печена буряк (1 шт.) І плід авокадо. Також візьміть 30 г сиру, оливкова олія, приправи і сіль.

Очищений буряк і звільнений від кісточки плід авокадо порізати тонкими пластинами. Викладіть їх на блюдо, чергуючи між собою. Приготуйте заправку з олії, солі, перцю, полийте салат, посипте тертим сиром.
Салат з кукурудзою і горошком

Візьміть по банці горошку і кукурудзи, а також кріп, свіжий огірок (1 шт.), Петрушку і зелену цибулю. Для заправки використовуйте пісне масло. Не забудьте про приправах. З’єднайте горошок і кукурудзу, порізаний огірок, посипте рубаною зеленню, заправте маслом.
Олів’є

Щоб приготувати вегетаріанський варіант олів’є візьміть по 2 шт. моркви, авокадо і картоплі, банку горошку. Також будуть потрібні яйця (4 шт.), Солоні і мариновані огірки (3 шт. / 1 ​​шт.). Для заправки використовуйте соєвий майонез. Всі овочі Очистіть, авокадо звільніть від кісточки. Яйця почистіть. Поріжте кубиками овочі, яйця, огірки. Всі з’єднайте, додайте рубану зелень і горошок, заправте, посоліть.
Салат з грибами

Щоб приготувати цей простий салат, візьміть 3 буряка, 200 г печериць, цибуля. Для заправки використовуйте суміш з солі, дрібка цукрової пудри, оливкового масла і яблучного оцту (3 ст.л. / 1 ​​ст.л.).

Буряк запечіть у фользі, а гриби (порізані і змішані з маслом) приготуйте на деку. Час приготування буряків – 30-50 хвилин, а грибів – 15-20 хвилин. Температура духовки – 180 градусів. Лук поріжте, ошпарьтеокропом. Поріжте буряк, з’єднайте з пластинами грибів і цибулею. Заправте і залиште на 30 хвилин.

Читати ще :  Омлет по Дюкану

Вегетаріанські салати смачні і корисні. Не бійтеся експериментувати, змінюючи рецепт за своїм смаком – від цього блюдо лише виграє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *