Вегетаріанські страви на кожен день

Вегетаріанське харчування цілком може бути різноманітним, смачним і поживним. Пропонуємо вашій увазі прості вегетаріанські рецепти на кожен день.

f3f0fd63c3a972


Вегетаріанський шоколад

Для приготування цієї солодощі візьміть 5-6 ст.л. Кероб (аналога какао). Також будуть потрібні насіння і фініки (250 г і 500 г відповідно). Насіння подрібніть блендером, фініки без кісточок пропустіть через м’ясорубку. З’єднайте всі компоненти (включаючи кероб). Скачайте ковбаску, поріжте порційними шматочками. Обваляйте в суміші з крохмалю, Кероб і цукрової пудри.
Грибна солянка

Вегетаріанські страви, що готуються щодня, повинні містити рослинний білок. Пропонуємо вам приготувати вечерю з капусти і грибів (буде потрібно по 500 г того й іншого інгредієнта). Також візьміть пару ложок томату, 3 солоних огірка, по 3 ст.л. масла і панірувальних сухарів. Сіль, приправи використовуйте за смаком.

Налийте в каструлю 100 мл води, додайте олію, покладіть нашатковану капусту, тушкуйте (потрібно близько 20-ти хвилин). Додайте томат, приправи, сіль, порізані огірки. Залиште посуд на плиті ще на 20 хвилин. Окремо підсмажте пластинки грибів, додайте до овочів. Перекладіть солянку у вогнетривку форму, посипте панірувальними сухарями. Запікайте 30 хвилин (180 градусів).
Кропива

Візьміть хороший пучок молодої кропиви, 3 бульби картоплі, 300 г сиру (перевага за адигейським). Асортимент приправ підбирайте індивідуально (бажано використовувати асафетіду).

Підсмажте на олії шматочки адигейського сиру, перекладіть в каструлю. Підсмажте часточки картоплі. Перед завершенням приготування посоліть, приправте. Перебрану кропиву залийте окропом на 5 хвилин, потім злийте рідину, поріжте, покладіть в ємність з сиром. Туди ж додайте картоплю, приправи. Якщо потрібно – підсолити. Гасіть 5-10 хвилин.
Капуста з яблуками

Капусту (потрібно близько 1 кг) поріжте досить крупно, залийте окропом і залиште так до охолодження рідини. 4 яблука розріжте на великі часточки, видаливши при цьому серцевину (шкірку залиште). 1-2 болгарських перцю звільніть від насіннєвої коробки, помийте, поріжте (теж досить крупно). На сковороді нагрійте 2 ст.л. пісного масла, підсмажте яблука і перець. У сотейнику підсмажте на пісному маслі витягнуту з води капусту. Додайте яблука і перець до капусти, приправте, підсолити, тушкуйте до готовності (потрібно близько 10-ти хвилин).
Печені овочі з м’яким сиром

Читати ще :  Жирна та солодка їжа за кілька днів погіршує пам'ять

Для приготування цієї страви вам будуть потрібні кедрові горішки та насіння соняшнику (жменю), 500 г гарбуза і великий плід цукіні. Також візьміть 50 г фети або солоною бринзи (можна взяти й інший м’який сир), сухі трави, сіль, пісне масло.

Застеліть деко фольгою. Викладіть туди порізану кубиками гарбуз і кружечки цукіні, накрийте фольгою (овочі попередньо змішайте з олією, сіллю і приправами). Печіть 15 хвилин (температура нагріву – 180 градусів), а потім доведіть до готовності, знявши фольгу (на першому етапі фольга потрібна, щоб не випарувався сік). Підсушіть насіння і горішки на гарячій сковороді. Приготовлені овочі викладіть на блюдо. Зверху розкладіть шматочки сиру, присипте сумішшю насіннячок і горішків.
Капустяні шніцелі

Для приготування шніцелів візьміть маленьку щільну головку капусти (вага – до 1 кг). Також вам будуть потрібні інгредієнти для клярі – це 150 г борошна, 2.5-3 ст. гарячої води, сіль. Для панірування шніцеля використовуйте 380 г панірувальних сухарів. Для додання оригінальної смакової нотки змішайте сухарі з насінням кунжуту, паприкою, сушеної зеленню. Для обсмажування шніцелів потрібно пісне масло.

Основним секретом приготування цієї страви є правильна нарізка капусти – спочатку розріжте головку навпіл (по качані), потім кожну половинку знову розріжте навпіл (по качані). Кожну четвертинку знову розріжте. В результаті у вас повинні вийти нетовсті капустяні часточки, кожна з яких має частину качана. Приготуйте кляр. Борошно змішайте з дрібною сіллю, заваріть окропом. Кожну капустяну заготовку занурте в кляр, обваляйте в паніровці, обсмажте на олії до рум’яної скоринки.

Вегетаріанські страви на кожен день готуються по найпростішим рецептами і радують різноманітністю смакових поєднань. Будь-яке з них цілком може стати альтернативою м’ясних страв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *