Вегетаріанський гороховий суп

Горох – доступне джерело рослинного білка. Як зварити вегетаріанський гороховий суп, які інгредієнти варто використовувати при приготуванні цієї страви?

20010987
Вегетаріанський гороховий суп-пюре

Для приготування страви візьміть 2 ст. сухого колотого гороху, 2 моркви, 2 ст.л. рослинного масла. Не пропустіть з уваги приправи, зелень, сіль. Горох добре промийте, замочіть холодною водою на ніч. Потім воду злийте, налийте нову рідину (3 ст.). Розварити горох. Окремо зваріть шматочки моркви в невеликій кількості підсоленої води. Горохову масу протріть. Морква за допомогою блендера перетворите в пюре. З’єднайте моркву і горох, розбавте відваром моркви. Перекипятить, додавши масло, приправи, сіль. Подавайте блюдо, посипавши рубаною зеленню.
Суп з горохом в мультиварки

Цей рецепт вегетаріанського горохового супу можна використовувати для приготування дієтичного страви в мультиварці. Вам знадобляться овочі (цибуля, морква, картопля – 1 шт. / 1 ​​шт. / 3 шт.). Також використовуйте горох (1-1.5 ст.), Спеції, сіль, пісне масло.

Перебраний горох кілька разів помийте холодною водою. Очистіть овочі, помийте їх. Подрібніть цибулю. Викладіть його в розігріту олію і підсмажте до прозорості (Випічка, Жарка). Потріть на тертці моркву, додайте до цибулі. Почистіть картоплю, наріжте кубиками, покладіть до овочів. Додайте промитий горох, залийте гарячою водою. Приправте, посоліть, покладіть лавровий лист. Готуйте 2 години (Гасіння).
Гороховий суп з копченостями

Хіба можна вегетаріанський суп приготувати з додаванням копченостей? Виявляється, пікантну копчену нотку можуть надати не тільки м’ясні продукти (копчені реберця, ковбаски та ін.). Потрібний смак допомагають створити копчені приправи. Для приготування цього супу знадобиться горох (1 ст.), 2 ст. нарізаного кубиками батата і 2 ст.л. пісного масла. В якості копченостей використовуйте копчену паприку (1 ч.л.), рубаний копчений перець чилі в соусі АДОБО (1 ч.л.). Також візьміть пару цибулин, гілочки селери, часник (4 зубчики) і томати, консервовані у власному соку (400 г).

Читати ще :  Горілка - склад і властивості

Горох помийте і замочіть на кілька годин. Нагрійте на сковороді олію, обсмажте копченості (паприку, чилі). Додайте інші овочі (подрібнені цибулю і селеру, кубики батата). Закрийте кришкою, тушкуйте на малому вогні 10 хвилин. Потім покладіть роздавлений часник, вимкніть. Горох залийте новою водою (6 ст.), Варіть 60 хвилин. Додайте в блюдо протерті помідори, готуйте 30 хвилин. Додайте тушковані овочі, перекипятить, посоліть.
Гороховий суп з копченим сиром

Цей рецепт також дозволяє виключити з рецепту м’ясо, але при цьому отримати копчений смак. Для приготування супу потрібно звичайний набір продуктів: 1 ст. гороху, 3 картоплі, по 1 шт. цибулі та моркви. Для додання копченого смаку візьміть 100 г копченого сиру. Також будуть потрібні приправи (коріандр, куркума, лавровий лист) і сіль. Для смаження овочів використовуйте пісне масло.

Горох підготуйте (помийте, замочіть і дайте постояти кілька годин). Залийте його новою водою і поставте варитися. Коли він майже звариться, додайте картоплю, лавр. Підсмажте цибулю і моркву на пісному маслі, додавши до овочів приправи. Наприкінці покладіть порізану копчений сир. Перекладіть зажарку в суп, перекипятить, посоліть.

Вегетаріанський гороховий суп можна приготувати за різними рецептами. Кожен продукт створює свою смакову гаму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *