Вегетаріанський майонез

Цей популярний соус цілком може обійтися без такого компонента, як яйця. Рецепт приготування вегетаріанського майонезу в домашніх умовах часто ґрунтується на молоці, сметані або вершках.

Sup_dlya_pohudeniya
З сметани (з додаванням борошна)

Для приготування цього соусу візьміть 2 ст.л. сметани і 1.5 ст. води, а також 6 ст.л. борошна, сіль (5-7 г) і цукор (0.5-1 ст.л.). Ще один важливий компонент соусу – пісне масло без запаху (100 мл). Для додання смаку використовуйте порошок гірчиці (5 г), щіпку лимонної кислоти, перець.

У каструльку покладіть борошно, розведіть водою і прогрійте на слабкому вогні (маса повинна загуснути). Лимонну кислоту розчиніть у невеликій кількості води, влийте в каструлю, додайте сметану, мелений перець, гірчицю, сіль, цукор. Збийте блендером (процес займе 5 хвилин, використовуйте насадку для змішування, а не віночок). Потім тонкою цівкою почніть додавати пісне масло (продовжуйте збивати). Для додання красивого кольору використовуйте куркуму. Готовий соус накрийте плівкою, поставте в холодильник.
З молока

Цей молочний майонез ви будете готувати з 200 мл молока, подвійний норми (400 мл) олії, солі (5 г), гірчичного порошку (2 ч.л.). Також вам будуть потрібні сік лимона (3 ст.л.), в’ялений кардамон, мелений перець, сухий орегано, трохи куркуми. Для додання солодощі використовуйте замінник цукру, або сам цукор – 1 ст.л.

Холодне молоко з’єднайте з сіллю, цукром, спеціями. Збийте масу, поступово додаючи олію (соус стане схожий на емульсію). У цей момент додайте порошок гірчиці та сік лимона, збийте. Після цього соус придбає густу консистенцію. Якщо цього не сталося, то поставте його в холодильник на пару годин і збийте знову. Якщо і це не допомогло, додайте ще трохи соку і збийте.
Без яєць (суміш масел)

Читати ще :  Геркулесова каша в мультиварці

Вам потрібно по 70 мл оливкової та соняшникової олії. Також візьміть 70 мл холодного йогурту, сік лимона (2 ч.л.), дрібку цукру, трохи солі. Збийте йогурт з приправами, потім влийте поступово суміш масел (продовжуйте збивати). Завершіть процес соком лимона.
На сметані і меді

Візьміть склянку сметани і третину склянки олії. Також вам будуть потрібні приправи, сіль, по 1 ст.л. меду і соку лимона, 2 ч.л. готової гірчиці і 1 ч.л. яблучного оцту.

З’єднайте сметану з усіма компонентами, за винятком соку і масла. Поступово влийте масло, завершіть процес соком. Якщо маса не густіє, то трохи збільште норму масла і соку.
З лляного борошна

Цим рецептом можуть скористатися навіть вегани. Відміряйте 2 ст.л. льняної муки і по 150 мл олії і води. Також будуть потрібні цукор, сіль (по 1 ч.л.) і гірчиця (подвійна норма).

Борошно залийте водою, перемішайте, залиште на 20 хвилин, додайте сіль і цукор, збийте віночком або блендером. Поступово влийте масло. В кінці додайте сік лимона і гірчицю.
З кешью

Цей рецепт також підходить веганам. Візьміть 200 г кеш’ю. Відміряйте 200 мл води, 50 мл соєвого молока, 1 ст.л. яблучного оцту. Норма масла – 80 мл. Сіль і приправи додавайте до смаку.

Кешью замочіть в суміші з води і оцту на добу. Потім відкиньте на друшляк, подрібніть до утворення однорідної маси, розбавте соєвим молоком, посоліть, приправте. Збиваючи масу блендером, поступово влийте все масло.

Вегетаріанський майонез, судячи на думку багатьох людей, не поступається за своїми смаковими якостями промисловому соусу (при цьому він в рази його корисніше).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *