Вегетаріанський плов

Ця страва – справжня знахідка для тих, кому близький дух вегетаріанства. Як приготувати вегетаріанський плов, які продукти можуть лягти в його основу?

pohudenie-nog
Рецепт з нутом

Цей рецепт вегетаріанського плову ґрунтується на поєднанні рису (1 ст.) І баранячого гороху (нуту потрібно всього 100 г). Також візьміть черешок селери, морква, 50 г соєвого м’яса, пісне масло і приправи.

Нут замочіть на 4-6 годин. У казані прогрійте 2 ст.л. масла, покладіть терту моркву і порізаний кубиками черешок селери, приправте. Викладіть шарами соєве м’ясо, набряклий нут, промитий рис. Залийте гарячою водою (вода вище рівня крупи на 1 см). Приправте блюдо. Варіть під кришкою до випарювання води, після чого перемішайте.
Рецепт з овочами

Набір інгредієнтів – цибулю та моркву (по 1 шт.), Кукурудза (1 банка), помідори (2 шт.), Пропарений рис – 2 ст. При приготуванні плову використовуйте 50 мл олії і приправи.

У казані нагрійте масло, підсмажте подрібнені коренеплоди (цибуля, морква), потім додайте кукурудзу разом з розсолом, тушкуйте. Помідори Очистіть від шкірки, перетворите в пюре, додайте в загальну масу. Рис промийте, покладіть в казан до овочів. Не перемішуючи, долийте воду (4 ст.), Посоліть, приправте. Готуйте 30 хвилин, після чого укутайте і залиште ще на 30 хвилин.
Рецепт для мультиварки

Щоб приготувати вегетаріанський фруктово-овочевий плов візьміть абрикоси (6 шт.), Яблуко і моркву (по 1 шт.), А також 2 ст. рису. Оптимальний набір приправ: барбарис, зіра, коріандр, куркума, чилі. Для приготування страви використовуйте пісне масло.

Нагрійте масло в чаші (Жарка), підсмажте порізану соломкою моркву. Яблуко почистіть і поріжте часточками, додайте до моркви. Абрикоси помийте, вийміть кісточки, поріжте, покладіть до загальної маси. Через 10 хвилин додайте добре промитий рис, залийте посоленной водою (4 ст.), Додайте всі спеції. Готуйте плов у відповідному режимі 30 хвилин.
Рецепт з грибами

Читати ще :  Китайська кухня розвиненого соціалізму

Ароматний грибний плов відмінно насичує. Вам потрібно 500 г грибів, цибулю, моркву (по 1 коренеплоду), солодкий перець (1 шт.). Також візьміть по 2 ст.л. кукурудзи і горошку (з банки) і 1 ст. рису. Води потрібно 2 ст. Набір приправ може включати кумін, паприку, куркуму, мелений перець (чорний, червоний), барбарис. Готувати страву ви будете на пісному маслі.

Морква і перець подрібніть, підсмажте на сковороді. У казані підсмажте цибулю та гриби. Додайте туди морквяну масу, приправте, посоліть, тушкуйте 2-3 хвилини. Покладіть кукурудзу, горошок, промиті зерна рису. Залийте водою, посоліть, варіть до готовності. Перемішайте вже готову страву.
Рецепт з сухофруктами

Візьміть по 0.5 ст. родзинок, чорносливу, кураги. Промийте, залийте водою. 3 цибулини і 2 моркви почистіть, поріжте, підсмажте на пісному маслі (2 ст.л.) – використовуйте казан. Додайте набряклі і підсушені від зайвої вологи сухофрукти (подрібніть великі шматочки). Підсмажте ще трохи, додайте промитий рис (1 ст.). Залийте водою (2 ст.). Приправте, посоліть, готуйте на слабкому вогні.
Рецепт з червоним рисом

1 ст. корисного червоного рису – це лише один з компонентів страви. Решта інгредієнти: морква, цибуля (по 2 шт.), Стручкова квасоля (100 г), вода (3 ст.). Готувати потрібно на пісному маслі (2 ст.л.). Можете додати в рецептуру горіхи кеш’ю (кілька штук). Приправи і сіль використовуйте за смаком.

Підсмажте на олії цибулю і моркву. Через 5 хвилин додайте порізану стручкову квасолю. Через кілька хвилин покладіть в казан промитий рис, залийте солоною водою, приправте. Кешью порубати, підсушіть на сковороді, покладіть в казан. Варіть рис до готовності.

Вегетаріанський плов припаде до смаку навіть переконаним «м’ясоїдам» – це страва має масу варіацій, тому ніколи не приїдається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *