Вівсяна каша в мультиварці

Цей побутовий прилад значно спрощує процес приготування різних страв. Вівсяна каша в мультиварці НЕ пригорає і може бути зварена як з пластівців, так і з цілісних зерен.

ITa9IV0qXJo

На воді

Цей рецепт вівсяної каші в мультиварці особливо стане в нагоді людям, що дотримують дієту. Інгредієнти страви: пластівці (1 ст.) І вода (3 ст.). Покладіть пластівці в чашу, налийте підсолену воду. Встановіть режим Каша (часом визначиться автоматично).

 

На молоці

 

Приготування вівсяної каші в мультиварці не викликає ускладнень, навіть якщо в якості рідкого компонента використовується молоко. Щоб воно не втекло, краї чаші можна змастити жиром. Якщо ви бажаєте отримати в результаті густу кашу, то використовуйте пропорцію 1: 2, а якщо більш рідку, то 1: 3 або 1: 4. Молоко може бути як цільним, так і розведеним. Вівсянку залийте підсоленою і підсолодженою рідиною, додайте олію. Готуйте у відповідному режимі (Молочна каша).

 

З цілісних зерен з родзинками

Для приготування каші з родзинками краще використовувати цільні зернятка. Пропорції крупи і рідини – 1: 4. Норма родзинок визначається індивідуально (на це кількість жмені ягід буде цілком достатньо). Для додання солодощі використовуйте мед. Крупу і родзинки добре промийте, перекладіть в ємність мультиварки, залийте підсоленим окропом. Закрийте кришку, встановіть режим Гасіння (1.5 години). Готову страву заправте маслом і медом.

 

З цільного зерна на молоці

Щоб приготувати вівсяну кашу на молоці, візьміть 1 чашку крупи (промийте її), перекладіть в ємність мультиварки, залийте літром молока, посоліть, підсолодите, додайте олію. Готуйте 1.5 години (Гасіння).

 

На воді (в мультиварки-скороварці)

Ця каша з вівса в мультиварки готується максимально швидко, правда, вам доведеться заздалегідь подбати про крупі. Перебрані зернятка (1 ст.) Промийте, замочіть в холодній воді на 12-16 годин. Потім воду злийте, перекладіть увеличившуюся в обсязі крупу в чашу, влийте окріп (на це кількість при приготуванні в мультиварки-скороварці вам потрібно всього 1 ст. Рідини). Закрийте клапан, готуйте в режимі Високий тиск 10 хвилин.

Читати ще :  У чому містяться антиоксиданти

 

З гарбузом і корицею

Вам потрібно цільна вівсяна крупа (8 ст.л.), 2 ст. молока і 1 ст. води. Сіль і цукор, як зазвичай, використовуйте за смаком. Пікантність страві додасть гарбуз (потрібно 300 г). Стане в нагоді і мелена кориця (0.5 ч.л.). Ця страва ви почнете готувати з вечора, щоб вранці поласувати гарячою кашею. Вівсяну крупу переберіть, промийте, покладіть в ємність мультиварки, залийте рідиною (молоко / вода). Додайте сіль, цукор, корицю. Покладіть в чашу шматочки очищеної гарбуза. Перемішайте кашу, покладіть масло, встановіть режим Каша. Після того як процес завершиться, прилад перейде в режим підігріву, каша продовжить нудитися при повільному нагріванні.

 

З горіхами

Щоб приготувати кашу з волоськими горіхами, будуть потрібні вода, вівсяні пластівці, волоські горіхи (2 ст. / 1 ​​ст. / 100 г), а також масло, сіль, цукор. Пластівці залийте окропом, додайте сіль, рубані горіхи, цукор. Готуйте кашу у відповідному режимі автоматично встановлений час.

 

З субпродуктами

Зваріть вівсянку з цілісних зерен (рецепт такої каші на воді наведено вище). Викладіть кашу в інший посуд. Яловичі серце і легені приваріть (можете скористатися плитою). Остигнули продукти пропустіть через м’ясорубку. Печінка з цибулею підсмажте в чаші (в режимі Жарка або Випічка). Додайте подрібнені субпродукти, приправте, прогрійте деякий час. Додайте кашу, перемішайте, залиште прогріватися на 15 хвилин. На 3 ст. готової каші витрачається 300 г субпродуктів.

 

З дивосилом

Для приготування цієї каші вам буде потрібно 10 г кореня оману, а також 1 ст. вівсяних пластівців і 4 ст. рідини (молока, розведеного водою). Завантажте в чашу пластівці, залийте рідиною, додайте подрібнений корінь оману, цукор, сіль. Готуйте звичайним чином (Каша). Готову страву присмачите маслом.

Читати ще :  Дієті допомагають продукти для очищення організму

 

З апельсинами

Ця страва порадує вас оригінальним смаком. Візьміть 2 апельсина. Один з них Очистіть, розділіть на часточки. Інший плід ошпарьте киплячою водою, витріть, натріть цедру. Видавіть з апельсина сік. Відміряйте 1 ст. вівсяних пластівців, залийте окропом, долийте сік, покладіть цедру, цукор, сіль. Готуйте в режимі Каша. Подавайте, прикрасивши дольками апельсина.

 

З томатами

Пропорція пластівців і води стандартна – 1 ст. / 2 ст. Також вам будуть потрібні 1 великий помідор, 2 ст.л. подрібнених горіхів, ціла цибулина. Додаткові компоненти страви: насіння гірчиці (1 ч.л.), перець чилі (щіпка), корінь імбиру (довжина шматочка – близько 1 см), рубана петрушка і сіль.

Заправку приготуйте в мультиварки (Жарка) або на плиті. Вам потрібно нагріти масло, покласти насіння гірчиці, прогріти їх, а потім додати цибулю, горіхи, тертий імбир, чилі. Коли цибуля підрум’яниться, додайте помідор (звільніть його від шкірки, поріжте). Гасіть 5 хвилин. В кінці додайте зелень. У чашу покладіть 1 ст. пластівців, залийте водою, посоліть і приготуйте (Каша). З’єднайте томатну масу з кашею, залиште прогріватися на 10 хвилин.

Вівсяна каша в мультиварці може бути приготована з додаванням різних інгредієнтів – вам залишається лише вибрати підходящий варіант і насолоджуватися смаком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *