Вівсянка для схуднення

Вівсянка для схуднення і проти холестерину

Нині дієтологи закликають включати продукти з вівса в щоденний раціон як для підтримки ваги в нормі, так і для здоров’я. Вівсянка здавна вважається цілющою, вона підвищує витривалість організму і здатна швидко поставити на ноги після важких хвороб.

Вівсянка для схуднення

Корисні властивості вівсянки

 

Корисні властивості вівсяної каші дозволяють рекомендувати її при ожирінні, цукровому діабеті, атеросклерозі, шлунково-кишкових захворюваннях, захворюваннях печінки, підшлункової залози. Зерна вівса містять: 17 % білка, включаючи незамінні амінокислоти, 7 % жирів, складні вуглеводи, які насичують надовго, підтримуючи стабільний рівень цукру в крові.

У вівсі міститься цінний вуглевод, який дає енергію м’язам; вітаміни групи В, К і Е, мінеральні речовини, що мають велике значення в харчуванні людини: цинк, мідь, фосфор, залізо, кобальт, марганець, калій, магній, йод.

Але найбільш важливим елементом вівсянки для схуднення і зниження рівня холестерину є розчинна клітковина вівса (бета-глюкан). Ці харчові волокна перетворюються в організмі на в’язку масу, що зв’язує холестерин. Корисні властивості бета-глюканів були доведені в десятках наукових досліджень.

Крім зерен вівса бета-глюкана багато також в зернах ячменю, є він і в пророщених зернах пшениці, висівках, в пиві. Крім того, вівсяні пластівці містять антиоксиданти, що знижують негативний вплив вільних радикалів на холестерин низької щільності (поганий холестерин). Клітковина, яка міститься в вівсяних пластівцях, допомагає підтримувати рівень цукру в нормі. Регулярне вживання вівсянки допоможе почистити кишечник, (у тому числі від солей важких металів), поліпшить стан шкіри і волосся, зробить благотворний вплив на нервову систему. Для ефективного схуднення, очищення й омолодження організму можна використовувати дієту на вівсянці.

 

Про користь вівсянки знають багато, але як включити її до свого повсякденного раціону?

Читати ще :  Пептиди для схуднення

 

 

Це може бути вівсяна каша з додаванням горіхів, сухофруктів або свіжих фруктів. Ви можете і просто додавати вівсяну муку (толокно), якщо ви печете хліб самі, або, що найпростіше, невелика кількість вівсяних пластівців в салат.

Для збереження максимуму поживних речовин, вівсяну кашу можна не варити, а залити гарячою водою, і почекати, коли пластівці розбухнуть. Для смаку можна додати корицю або какао до того, як заливати водою. Або насіння соняшнику, волоські горіхи, шматочки яблука або сухофрукти. Якщо не можете без солодкого – підсолодіть вівсянку медом. Особливо корисно залити «геркулес» йогуртом або кефіром на ніч і з’їсти таку вівсянку на сніданок.

У несолодке кашу можна додати корінь петрушки, який сам по собі дуже корисний, а перед вживанням – зелень і зовсім трохи солі. Якщо дозволяє здоров’я – додайте приправи для аромату.

 

Кисіль з вівсянки.

 

Для приготування киселю замочіть геркулес з вечора, а вранці добре перемішайте і процідіть. Отримане вівсяне молочко довести до кипіння, постійно помішуючи. У такий кисіль дозволяється додати трохи солі, а також корицю, мед… на Ваш смак. Вівсяні киселі – ідеальний обволікаючий засіб при розладах шлунка та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

І ще прості рецепти для приготування смачної та корисної вівсянки:

 

Морквяна вівсянка.

 

Натерти моркву, засипати її цукром, коли морква пустить сік змішати її з готовою кашею. Можна додати сметану.

Вівсянка з сиром.

У готову кашу додайте кілька ложок сиру і ретельно перемішайте. Каша виходить дуже ніжна і легка на смак. Експериментуйте, тут не так важливі нюанси, з чим і як їсти – головне, взяти за правило їсти вівсянку.

Читати ще :  У Китаї починають товстіти діти

 

Корисні властивості відвару з вівса

 

Для очищення організму і схуднення лікарі-дієтологи рекомендують пити відвар вівса. Відвар вівса корисний при анемії, нефриті, бронхіті, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічних гастритах, сприяє поліпшенню обміну речовин.

Як приготувати вівсяний відвар: 3 склянки вівса промити і залити 3 літрами води. Варити на слабкому вогні протягом 20 хвилин, потім зняти з вогню і укутати на 24 години. Далі процідити відвар через серветку, щільно закрити кришкою і ще раз довести до кипіння.

Дати охолонути додати 100 г меду і свіжовичавлений сік лимона. Зберігати відвар вівса в холодильнику. Вживати по 100 мл на день, за півгодини до їди. Очищуючий курс проводять 3 рази на рік: навесні, влітку і взимку.

Корисна інформація. «Геркулес» – вівсяні пластівці, роблять їх з цілісного зерна, в якому збережена значна частина оболонки і зародка. У ньому зберігаються корисні речовини зерен вівса. “Правильний” геркулес має легкий вівсяний запах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *