Вибираємо правильний посуд

Вибираємо правильний посуд

Кожен день ми їмо безліч продуктів і страв. Прихильники здорового харчування намагаються стежити за якістю їжі, але часто забувають про посуд, в якому їжа була приготована. Адже іноді саме в ній ховаються аж ніяк не безпечні елементи. Хороша їжа може бути приготована ​​тільки в хорошій посуді. Це аксіома, яка не потребує підтвердження. І потрібен тільки якісний і безпечний посуд.

Вибираємо правильний посуд

Москва й інші міста пропонують багато варіантів начиння для дому. Але чи впевнені ви в тому, що все воно нешкідливе. Подивіться уважно на виробника тарілок і каструль у вашому домі. Китай, Тайвань і Туреччина – основні постачальники небезпечної посуду. Один з найкращих матеріалів для посуду – скло. Звичайно, столові прилади з нього мало хто зважиться робити, але красиві тарілки, салатниці, соусниці і т.д. виходять дуже навіть непогано.

Такий посуд легко миється, на його поверхні ви ніколи не побачите сліди накипу. Крім того, тарілка або миска зі скла не виділятиме небезпечні речовини. Також вона стійко перенесе вплив солі, кислот або луг. До речі, жаростійке скло вважається одним з найкращих і універсальних, його визнають повари в багатьох відомих ресторанах світу. Єдиний його недолік – крихкість. Тарілки, чашки, салатниці – все може розбитися на дрібні осколки.

Тефлоновий посуд – це ще один популярний вид кухонного начиння. Однак він не так безпечний, як багато хто думає. Наприклад, якщо ви сильно нагрієте поверхню такої сковорідки, то вона почне виділяти перфлуорооктанову кислоту (PFOA). За дослідженнями вчених, кислота може спровокувати розвиток ракових клітин. Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, то при першій же подряпині на покритті терміново викидайте посуд на смітник. Інакше шкідливі виділення проникнуть в їжу. Тому за можливість готувати на сковорідці, страви на якій не пригоряють, іноді доводиться занадто дорого платити.

Читати ще :  Які продукти виключити, щоб схуднути?

Алюмінієвий посуд був ще в домі наших мам і навіть бабусь. Але улюблені каструльки теж шкідливі. Якщо ви щоранку варите в такому посуді каші, то врахуйте, що молоко може викликати попадання алюмінію в їжу. Молоко – це лужне середовище, воно провокує виділення алюмінію в їжу. Занадто багато цього елементу в організмі – і вас може чекати хвороба Паркінсона. Тому краще в алюмінієвому посуді молоко не гріти і каші не варити. А от для варіння картоплі, смаження м’яса та інших страв він підходить куди краще.

Якщо ви хочете жити довго і як можна рідше звертатися до лікарів, то віддавайте перевагу якісній посуді. Дешеві китайські чи турецькі підробки тільки прискорять ваш візит до лікаря, а не допоможуть правильно і смачно харчуватися.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *