Використання корисних властивостей сочевиці

Використання корисних властивостей сочевиці

Однак корисні властивості сочевиці не закінчуються тільки на її калорійності. Вона містить велику кількість жирів , білків. До того ж , в ній містяться харчові волокна , крохмаль , натуральні цукру і насичені жирні кислоти. А найголовніше , в чечевиці , як і у всіх інших бобових , налічується велика кількість вуглеводів.

Використання корисних властивостей сочевиці

Сочевиця так само збагачена багатьма вітамінами. Серед них є такі , без вживання яких , людині буде погано. Ці вітаміни потрібні нашому організму у великих кількостях. Наприклад , бета -каротин , A , E , PP і деякі вітаміни групи В.

Однак , не дивлячись на вміст вітамінів , корисні властивості сочевиці проявляються так само і за рахунок наявності великої кількості мінералів. Це і макроелементи : фосфор , сірка , калій , магній , кальцій , натрій , хлор. І мікроелементи: кремній , цинк , залізо , мідь , алюміній , титан , марганець , бор , селен , бор , кобальт , молібден , хром і йод.

Деякі люди , які захоплюються вегетаріанством , стверджують , що за допомогою сочевиці , можна повністю замінити м’ясо. Це твердження в якійсь мірі правильно , тому що в чечевиці міститься 60 % білка , а його засвоєння відбувається швидше , ніж засвоєння білка , яким багате м’ясо. Залізо ж , яким теж відрізняється м’ясо , в чечевиці набагато більше , ніж в інших бобових.

На основі сочевиці виготовляється багато білкових препаратів у харчовій промисловості , які додаються в різні продукти. Наприклад , ковбаси , шоколад і недорогі цукерки , а так само консерви та замінники кави.

На даний момент відомо близько 10 видів сочевиці , більшість з яких виростають в країнах Азії. Під час того , як проростає насіння сочевиці , в них з’являється ще й вітамін С. У такому випадку вони стають ще цінніше і корисніше.

Сочевиця має приємний і тонкий смак. До її корисним властивостям , можна так само віднести те , що навіть виростаючи в несприятливих умовах , вона не накопичує токсини , радіонукліди та нітрати. А в наш час забрудненого навколишнього середовища , цей фактор має велике значення.

Читати ще :  Макарони - їх види, склад і користь

У порції сочевиці , приготовленої на одну людину , міститься 90 % фолієвої кислоти , яка потрібна людині в день. Завдяки цьому корисному властивості , сочевиця корисна вагітним. Сочевиця , ще допомагає попередити рак прямої кишки завдяки тому , що вона покращує травлення через наявність у ній клітковини. У сочевиці , до того ж , містяться речовини , які відносяться до групи фітоестрогенів , які мають властивості антиоксидантів , завдяки цьому , сочевиця допомагає запобігти ризику розвитку раку молочної залози.

Варто відзначити , що при термальній обробці , сочевиця не втрачає своїх корисних властивостей , як це роблять більшість продуктів , у тому числі і бобові продукти. У ній після обробки , речовини зберігаються в незмінній кількості і вигляді.

Застосування корисних властивостей сочевиці в медицині.

При сечокам’яної хвороби , можна застосовувати пів склянки сочевичної каші 3 рази на день. Це заспокоїть біль і нормалізує роботу організму. Проте все одно треба йти до лікаря.

Після опіку або при дерматиті застосовують сочевичну борошно , яку змішують з вершковим маслом. Такий склад намазують на пошкоджену ділянку , що допомагає зняти свербіж і почервоніння .

При нестачі вітамінів , лікарі рекомендують вживати сочевицю в необмежених кількостях , оскільки вона досить багата усіма групами вітамінів.

Успіхи в схудненні при застосуванні сочевичної дієти. Використання корисних властивостей сочевиці в дієтології .

Ще одним важливим корисною властивістю сочевиці , що ще не було описано в нашій статті , є те , що вона може стати непоганою можливістю для схуднення і одночасної нормалізацією роботи організму. Вага буде знижуватися не різко , що не зашкодить організму , і після цієї дієти форми і досягнуті результати протримаються довше , ніж при швидкому скиданні ваги .

Ще , дієта з використанням сочевиці і її корисних властивостей , хороша тим , що вона має багато рецептів і варіантів її приготування , тому вам не потрібно буде зациклюватися на одному або двох блюдах на довгий час. До того ж , у сочевиці приємний і цікавий смак , який не викликає відрази навіть на третій день дієти. Плюс до всього , більшість вітамінів , мінералів та інших поживних речовин , Ви спокійно можете отримати з цього продукту , тобто не варто турбуватися про те , що ваш організм недоотримає чогось і після дієти буде себе погано почувати.

Читати ще :  Плов з баранини в мультиварці

Для вживання сочевиці , майже не існує протипоказань. Єдине , що людям , які страждають панкреатитом , не рекомендується , вживати в їжу сочевицю у великих кількостях , так як вона буде все тільки погіршувати . Для цих людей , краще перед вживанням , сочевицю добре розварити .

Далі представлені деякі варіанти дня з використанням корисних властивостей сочевиці в дієтології .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *