Ячна каша в мультиварці

Як і перловку, ячну крупу отримують з ячменю, який за своїми поживними властивостями нітрохи не поступається пшениці. Приготування ячної каші в мультиварці не вимагає особливих зусиль.

600_2-SPA_005002
Каша на воді

Цей рецепт ячної каші в мультиварці вважається базовим. На склянку крупи витрачається подвійна норма води. У даному випадку виходить розсипчаста ячна каша. Якщо потрібно отримати кашу-розмазню, додайте ще 1 ст. води.

Крупу промийте багато разів, щоб змити борошнисту суспензію. Якщо хочете отримати кашу з більш ніжним смаком, можете на ніч залити ячку водою. Промиту крупу помістіть в ємність приладу, залийте рідиною, посоліть. У режимі Рис готуйте 40 хвилин. Залиште упревать під кришкою на чверть години. Готову страву заправте маслом.
Молочна каша

Для приготування страви потрібно ячна крупа (близько 0.5 ст.). Норма молока в 5 разів більше (2.5 ст.). Помістіть в чашу цукор, вершкове масло і сіль (орієнтуйтеся на свій смак), залийте молоком. Додайте промиту крупу. Готуйте 35 хвилин (Молочна каша).
Каша з овочевою сумішшю

Така ячна каша в мультиварці-скороварці готується надзвичайно швидко. Візьміть трохи курячого філе (приблизно 200 г), пачку будь овочевої суміші (400 г), 1.5 ст. ячної крупи і 3 ст. окропу. Сіль додайте за смаком.

М’ясо помийте, поріжте і приправте. Покладіть в чашу трохи жиру, викладіть м’ясо, овочеву суміш, промиту ячну крупу, залийте підсоленим окропом. Закрийте клапан, виберіть режим Рис, готуйте 12 хвилин. Кришку відкрийте через чверть години після звукового сигналу. Перед подачею кашу перемішайте.
Ячна каша з салом

Таке блюдо виходить дуже ситним і поживним, а за рахунок використання грибів воно набуває пікантний аромат. Співвідношення води і крупи- 2 ст. / 1 ​​ст. Також будуть потрібні цибулина середнього розміру, 30 г сала, близько 150 г грибів, 3 зубчики часнику.

Читати ще :  Сухофрукти замість перекусу

Сало дрібно поріжте, перекладіть в ємність, підсмажте в режимі Жарка (Випічка). Додайте нарізану цибулю, смажте до прозорості. Потім покладіть порізані гриби. Коли вони зарум’яняться, додайте промиту крупу, приправте кмином і перцем, посоліть. Влийте воду. Варіть 40 хвилин (Каша або Рис). Готову кашу приправте тиск зубчиками часнику, перемішайте.
Ячна каша з гарбузом

Пікантну нотку даному страви додає гарбуз (буде потрібно 200-250 г цього продукту). Візьміть 300-350 г курячого філе, невелику цибулину і моркву. Співвідношення крупи і води – 1 ст. / 2 ст. Також будуть потрібні рослинне масло і зелень, сіль і приправи.

Прогрійте масло (Жарка), покладіть подрібнену цибулю, терту моркву. Смажте 7-8 хвилин, потім додайте шматочки м’яса. Тушкуйте 10 хвилин при закритій кришці. Потім покладіть промиту крупу, додайте кубики гарбуза, налийте воду, посоліть, приправте. Готуйте 40 хвилин (Каша) і залиште на деякий час при підігріві. У готове блюдо додайте рубану зелень.
Ячна каша з вареним м’ясом

Для приготування страви візьміть варене м’ясо (300 г). Зваріть кашу з 1 ст. крупи, 0.5 ч.л. солі і 2 ст. води (режим Каша). Поріжте м’ясо. Обсмажте на сковороді подрібнену цибулину, додайте м’ясо, трохи потримайте на вогні (не забудьте приправити). Додайте м’ясо в готову кашу, перемішайте і залиште при підігріві на 15 хвилин.
Ячна каша зі свининою

Візьміть 200 г свинини, овочі (по 1 шт. Цибулі та моркви), масло (3 ст.л.), сіль і приправи. Співвідношення ячної крупи і рідини стандартне (1: 2).

Вимите і підсушене м’ясо поріжте, викладіть в чашу з підігрітим рослинним маслом, готуйте 15 хвилин (Жарка). Додайте нарізану цибулю і терту моркву, готуйте ще 10 хвилин. Додайте промиту крупу, приправте, посоліть, долийте воду. На приготування піде 40 хвилин (Каша).
Ячна каша з сухофруктами

Читати ще :  Лосось: калорійність і корисні властивості

Ця ячна каша в мультиварці готується з додаванням сухофруктів (по 0.5 ст. Родзинок, кураги, чорносливу). Також будуть потрібні молоко (0.5 л), крупа (1 ст.), Вершкове масло (50 г), сіль і цукор (за смаком).

Сухофрукти промийте, залийте гарячою водою (1 ст.) І залиште набухати. Чашу по краю змастіть вершковим маслом (щоб молоко не піднімалося по стінках). Налийте молоко, посоліть, підсолодите, покладіть промиту крупу. Варіть 30 хвилин (Молочна каша). Сухофрукти відкиньте на друшляк. Поріжте курагу і чорнослив. Всю суміш покладіть в кашу, додайте масло, перемішайте. Залиште кашу під кришкою на 10 хвилин.

Ячна каша може бути приготована в мультиварки з використанням самих різних інгредієнтів – кожен з них надає готовому страві особливу смакову нотку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *