Як почистити печінку і кишечник?

Печінку і кишечник – органи, що сприяють виведенню з організму шкідливих речовин і відходів життєдіяльності. Якщо вони працюють не в повну силу, то це негайно позначається на нашому здоров’ї і на зовнішності. Як очистити кишечник і печінку? Які заходи дозволяють впоратися з проблемою зашлакованості?

2013-02-spa-by-kasia-beauty-oscars
Клітковина

Одночасна очищення печінки і кишечника може бути здійснена за допомогою звичайної клітковини. З одного боку, ця речовина відіграє роль сорбенту (вбирає шкідливі компоненти), а з іншого – активізує процес виведення калових мас. Збільшити споживання клітковини просто – ви повинні їсти велику кількість овочів і фруктів. Грубі харчові волокна не перетравлюються і виводяться з організму практично в незмінному вигляді. Одночасно з цим вони надають підживлення кишкової мікрофлори. Варто врахувати і той факт, що деякі овочі і фрукти мають жовчогінну дію. Особливої ​​уваги заслуговують плоди, багаті аскорбіновою кислотою – вітамін С зменшує в’язкість жовчі. Протягом дня потрібно з’їдати 5-6 порцій рослинної їжі.

У раціон можуть входити:

Цитруси (будь-який асортимент)
Смородина та інші кислі ягоди
Стебла селери, ревінь, шпинат і будь-які інші зелені овочі
Помідори, морква, оливки, буряк
Інжир, чорнослив, родзинки, курага
Цілісні зерна

Крім рослинної їжі очищенню печінки і кишечника сприяє харчова добавка – клітковина. Її отримують з гарбузового насіння і ядер арахісу, з насіння розторопші, льону та кунжуту, із зародків кукурудзи і пшениці, з лушпиння жита, проса, вівса, гречки, пшениці та ячменю. Добавку рекомендують застосовувати для виведення токсичних речовин з організму, очищення кишечника, нормалізації діяльності ШКТ. Приймайте її під час їжі або замість одного з прийомів їжі. Середня норма – 1 ч.л., кратність прийому – 2-3 рази на день.
    Жири

Читати ще :  Як створити гарний макіяж?

Для того щоб печінку і кишечник очищалися, рекомендується вводити в раціон авокадо, горіхи, насіння. Щодня потрібно приймати 80-90 г жирів (40% – рослинного походження). Найбільш корисні рослинні джерела жирних кислот: оливкова, кукурудзяна, соняшникова, арахісове масло.

Один з найвідоміших способів чищення поєднує масло і лимонний сік. День чистки потрібно присвятити розвантаженні на яблуках і яблучному соку. Саму процедуру пріурочьте до 19.00. У цей період почніть прогрівати правий бік. Через 1 годину поступово випийте по 1 ст. масла і соку лимона (чергуйте по 1-2 ковтка того й іншого). Продовжуйте прогрівати область печінки. Через деякий час ви відчуєте потребу відвідати туалет.
    Рідкий раціон

Рідина необхідна для правильної роботи печінки і кишечника. Якщо спостерігається дефіцит вологи, жовч стає в’язкою, а калові маси тверднуть. Щодня потрібно випивати 1.5-2 л рідини. У пріоритеті звичайна або мінеральна вода, відвар шипшини, чаї без цукру. І печінки і кишечнику приносять користь соки з капусти, буряка, винограду, чорної редьки (їх потрібно розбавляти водою). Пити потрібно до трапези або через 1-2 години після неї. Приносять користь трав’яні збори, що володіють жовчогінною і послаблюючу дію. Наприклад, ви можете приготувати збір з кореня барбарису, кукурудзяних рилець, шипшини, квіток безсмертника. Спосіб заварювання – 1 ст.л. / 500 мл. Приймати напій потрібно до їжі по 0.5 ст. (До 4-х разів на день). Тривалість курсу – 2 тижні.

Інший варіант комплексної «рідкої чистки» – настій шипшини і сорбіт. В термосі приготуйте настій з 3 ст.л. плодів і 500 мл окропу. Через 8:00 додайте в проціджений рідина сорбіт (1 ст. / 3 ст.л.). Випийте напій залпом. Через 20 хвилин випийте 1 ст. чистого настою шипшини. Повторіть процедуру 6 разів, витримуючи інтервал у 2 дні.

Читати ще :  Домашня косметика з меду

Як почистити печінку і кишечник? Як показує практика, найпростіші заходи дозволяють добитися відмінних результатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *